Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.1
Opslag MB
Scherm5,5" (801 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ Premium 1 Foto Sony Xperia XZ Premium 2 Foto Sony Xperia XZ Premium 3 Foto Sony Xperia XZ Premium 4

Inleiding

De Xperia XZ Premium is de allereerste smartphone met een 4K HDR scherm. Daarnaast heeft de Xperia XZ Premium de nieuwe Motion Eye camera, enorm hoge downloadsnelheden, Hi-Res Audio en dat alles in een premium waterbestendig design. Het toestel is stofbestendig en waterafstotend. De Xperia XZsis vergelijkbaar met de XZ Premium, alleen dan met een kleiner Full HD-scherm.

4K-scherm

Het 5,5-inch 4K HDR scherm heeft een resolutie van 2.160 x 3.840 pixels. De technologie in dit 5,5 inch scherm komt van de BRAVIA TV’s van Sony en zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring met meer detail dan ooit. Niet alleen is het mogelijk om zelf in 4K video op te nemen of 4K content te casten naar een 4K TV, ook video’s en foto’s worden in 4K afgespeeld. Dankzij het High Dynamic Range scherm van de Xperia XZ Premium is het scherm nog helderder, met een hoger contrast en scherpe levendige kleuren in vergelijking met een scherm zonder HDR. Behalve het 4K display en High Dynamic Range, beschikt de Xperia XZ Premium ook over eerder gebruikte beeldtechnologie van Sony. Zo wordt het display aangedreven door TRILUMINOS for mobile, de X-Reality for mobile picture engine en Dynamic Contrast Enhancement.

Motion Eye camera

In de XZ Premium zit de unieke Motion Eye camera waarbij er geïntegreerd geheugen in de sensor zit. Hierdoor kan de camera vijf keer snellere uitleessnelheden bereiken dan conventionele modellen. Tijdens het filmen met de Xperia XZ Premium kan er op elk moment voor het slow motion moment gekozen worden, dit kan ook meerdere keren tijdens het filmen, waarna de camera 960 fps (frames per seconde) gaat opnemen. Dit gedeelte van de video wat dan in super slow motion te zien is kun je dan tot vier keer langzamer afspelen dan met andere smartphones. De 960 fps functie is geïntegreerd in de normale video modus, zodat iedereen met één druk op de knop een extreem gedetailleerde super slow motion aan een video toe kan voegen. Met een intern geheugen van 64 GB UFS en uitbreidbaar met een 256 GB geheugenkaart maak je zorgeloos jouw moment tot een absoluut WOW moment.

Predictive Capture

Predictive Capture geeft je de mogelijkheid om een foto te kiezen voordat je er überhaupt één hebt genomen. Dit komt door de Motion Eye camera welke uit zichzelf beweging registreert voor de lens en dan automatisch al vier foto’s maakt. Zo vind je de juiste foto terug in een selectie van vier beelden die één seconde voordat je op de knop drukte zijn gemaakt. Zo heb je altijd het perfecte plaatje omdat je letterlijk de kans krijgt om de tijd terug te spoelen.

Hi-Res audio

Dankzij de geïntegreerde Hi-Res Audio oplossing wordt muziek op de Xperia XZ Premium in de hoogst mogelijk resolutie afgespeeld. En zelfs wanneer het muziekbestand geen Hi-Res Audio bestand is, zal dankzij DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine) het geluid toch beter laten klinken dan normaal door de opschaling richting Hi-Res kwaliteit. Deze technologie werkt ook volledig over een draadloze Bluetooth verbinding. De LDAC technologie in het toestel zorgt ervoor dat er vrijwel geen kwaliteitsverlies is wanneer geluid draadloos naar een speaker of headset wordt gestuurd, zodat je altijd en overal van de beste geluidskwaliteit kunt genieten zoals je van Sony gewend bent.

Besturingssysteem Sony Xperia XZ Premium

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ Premium

Van de Sony Xperia XZ Premium staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia XZ Premium is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Sony Xperia XZ Premium testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia XZ Premium

Algemeen
ProductSony Xperia XZ Premium
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
AfmetingenOnbekend
IP codering, IP65
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.230 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (801 ppi)
Resolutie2.160 x 3.840px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C