Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-F3 1 Foto Sony NEX-F3 2 Foto Sony NEX-F3 3 Foto Sony NEX-F3 4 Foto Sony NEX-F3 5 Foto Sony NEX-F3 6 Foto Sony NEX-F3 7 Foto Sony NEX-F3 8 Foto Sony NEX-F3 9 Foto Sony NEX-F3 10 Foto Sony NEX-F3 11 Foto Sony NEX-F3 12

Inleiding

De Sony NEX-F3 systeemcamera is de opvolger van de NEX-3 en NEX-C3 en beschikt als extra ten opzichte van zijn voorgangers over een kantelbaar 3-inch (non-touch) display (vergelijkbaar met de Samsung MV800) en een ingebouwde flitser. Daarnaast is de NEX-F3 uitgerust met een 16,1-megapixel sensor, een 1080p Full HD-videorecorder, een RAW-opnamemodus, een continue burstmodus (2,5 of 5,5 fps), een (3D) Sweep Panorama-optie en (mini)HDMI-out. Dankzij de "Pixel Super Resolution Technology" met de "Clear Image Zoom"-functionaliteit kan je het zoombereik van elke lens die je aan de camera hebt bevestigd, digitaal verdubbelen. Daarnaast krijg je de beschikking over de nieuwe "Auto Portrait Framing"-functionaliteit, waarmee je snel en eenvoudig fraaie portretten maakt. Een compatibele OLED-viewfinder is los verkrijgbaar. De Sony NEX-F3 komt in het zwart, wit of zilver.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-F3 is een systeemcamera met kantelbaar display met een gewicht van 314 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,7 x 6,7 x 4,2 centimeter. De Sony NEX-F3 is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en zwart.

Resolutie en lens

De NEX-F3 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-F3 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-F3

Van de Sony NEX-F3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-F3 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Sony NEX-F3 testoverzicht de testen

Specificaties Sony NEX-F3

Algemeen
ProductSony NEX-F3
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht314 gram
Afmetingen117,0 x 67,0 x 42,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0