Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.6
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson XPERIA X8 1 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 2 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 3 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 4 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 5 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 6 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 7 Foto Sony Ericsson XPERIA X8 8

Inleiding

De Sony Ericsson XPERIA X8 is een Android-smartphone die qua design nauw verwant is aan de Sony Ericsson XPERIA X10 mini. Het toestel draait bij levering op Android 1.6, maar dat is waarschijnlijk naar verloop van tijd te upgraden. De XPERIA X8 heeft een 3-inch capacitive touchscreen dat met lichte aanrakingen is te bedienen. Net als de XPERIA X10-modellen ondersteunt de X8 de zogenaamde vierhoeksbediening. Met een druk op een van de hoeken van het touchscreen selecteer je zodoende snel een van de vele opties. Met de speciale Timescape-applicatie breng je al je communicatie eenvoudig op één plaats samen. In de Android Market vind je veel interessante additionele applicaties. Snel mobiel internet is mogelijk met WiFi en 3G/HSDPA. aGPS, FM-radio, Microsft Exchange ActiveSync worden eveneens ondersteund. Navigeren is mogelijk met een gratis proefversie van Wisepilot. De Sony Ericsson XPERIA X8 heeft 128MB geheugen en wordt geleverd met een 2GB microSD-geheugenkaart. Het toestel is leverbaar in het wit in combinatie met blauw, roze of zilver.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson XPERIA X8 is een compacte Android-smartphone met een gewicht van 104 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 9,90 x 5,40 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 476 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De Sony Ericsson XPERIA X8 is verkrijgbaar in de kleuren grijs, roze, wit en blauw.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson XPERIA X8 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de XPERIA X8 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson XPERIA X8 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson XPERIA X8 heeft 128 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De XPERIA X8 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Sony Ericsson XPERIA X8 kan je zowel audio (MP3, eAAC+, WMA en WAV) als video (MP4, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Sony Ericsson XPERIA X8 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson XPERIA X8 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De Sony Ericsson XPERIA X8 draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson XPERIA X8

Van de Sony Ericsson XPERIA X8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson XPERIA X8 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,5. Lees in het Sony Ericsson XPERIA X8 testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson XPERIA X8

Algemeen
ProductSony Ericsson XPERIA X8
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht104 gram
Afmetingen99,0 x 54,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 1.6
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag128 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB