Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,0" (192 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Xperia mini 1 Foto Sony Ericsson Xperia mini 2

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia mini is een compacte 1 GHz Android 2.3 smartphone met het typisch Zweeds-Japanse design van Sony Ericsson. De Xperia mini is voorzien van een 3" krasbestendig multi-touch beeldscherm. De bekende 'hoeknavigatie', waarmee je applicaties in de hoek van je bureaublad kan plaatsen is uitgebreid zodat je nu 16 apps in de hoeken van je scherm kan plaatsen. Dankzij de Mobile Bravia Engine van Sony is het beeld van uitstekende kwaliteit. De ingebouwde 5 megapixel-camera biedt zowel HD video-opname (720p) als foto's van goede kwaliteit. Facebook inside Xperia, een app om je Facebook account te beheren is standaard ge´nstalleerd. Tegelijk met de Xperia mini is de Xperia mini pro (met toetsenbord) ge´ntroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Xperia mini is een Android 2.3 smartphone met een gewicht van 94 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 8,8 x 5,2 x 1,6 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 270 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De Sony Ericsson Xperia mini is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Xperia mini ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia mini kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Ericsson Xperia mini kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Xperia mini heeft 320 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia mini heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Scherm, camera & bediening

De Sony Ericsson Xperia mini bedien je middels een touchscreen. De Sony Ericsson Xperia mini heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Sony Ericsson Xperia mini is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Ericsson Xperia mini draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Xperia mini

Van de Sony Ericsson Xperia mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Xperia mini is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony Ericsson Xperia mini testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Xperia mini

Algemeen
ProductSony Ericsson Xperia mini
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht94 gram
Afmetingen88,0 x 52,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag320 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (192 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB