Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Star 1 Foto Samsung Star 2 Foto Samsung Star 3

Inleiding

De Samsung Star (voluit Samsung Star S5230) is een mid-range touchscreen-telefoon van Samsung. De Samsung Star maakt, net als de gelijktijdig geintroduceerde Samsung Preston S5600, gebruik van de bekende TouchWiz-interface die Samsung voor het eerst introduceerde op de Samsung TouchWiz. Het voornaamste verschil tussen de Star en Preston is dat het laatste model HSDPA voor snel internet ondersteunt, terwijl de Star S5320 alleen GPRS/EDGE-ondersteuning biedt, waardoor internet er iets minder snel op verloopt. Verder beschikt de Samsung Star over een 3 megapixel camera, waar je fraaie afbeeldingen mee maakt, 50MB intern geheugen, FM-radio, Bluetooth en een microSDHC-slot. LG en Nokia hebben met de LG Cookie en LG POP en de Nokia 5530 XpressMusic en Nokia 5230 soortgelijke instap-touchmodellen als de Star in het assortiment. Eind augustus 2009 is de Samsung Corby geintroduceerd; eveneens een aantrekkelijke geprijsde fulltouch muziektelefoon. De Samsung Star Qwerty (B3410) is een Star met uitschuifbaar toetsenbord. Verder is er ook een alternatief model van de Star met WiFi met de toepasselijke naam Samsung Star WiFi (S5230W). Begin 2011 verscheen de Samsung Star II (S5260), die net als de S5230W standaard beschikt over WiFi. Begin 2012 volgde de Samsung Star 3.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Star is een touchscreen-telefoon met een gewicht van 94 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,4 x 5,3 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 800 uur. De Samsung Star is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Star ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Star kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Samsung Star kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Star heeft 50 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Star heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Star bedien je middels een touchscreen. De Samsung Star heeft een ingebouwde camera met een 3,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Star is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Star heeft een door Samsung zelf ontwikkeld besturingssysteem.

Prijzen en beoordelingen Samsung Star

Van de Samsung Star staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Star is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Star testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Star

Algemeen
ProductSamsung Star
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht94 gram
Afmetingen104,0 x 53,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.000 mAh
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag50 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB