Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (155 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Star II 1 Foto Samsung Star II 2 Foto Samsung Star II 3 Foto Samsung Star II 4 Foto Samsung Star II 5 Foto Samsung Star II 6 Foto Samsung Star II 7

Inleiding

De Samsung Star II (S5260) is de opvolger van de populaire Samsung Star (S5230). Net als zijn voorganger is de Star II een budgetvriendelijke full-touch messaging-telefoon met een 3-inch touchscreen en de TouchWiz-interface. Het toestel is leverbaar in het wit ('ceramic white') of zwart ('onyx black'). Begin 2012 volgde de Samsung Star 3.

Connectiviteit: WiFi toegevoegd

Een van de belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de originele Star is de toevoeging van WiFi (802.11 b/g/n)-ondersteuning. Hierdoor kan je met de Star II altijd snel online op draadloze WiFi-netwerken. Dankzij GPRS/EGDE kan je ook zonder WiFi online om de updates van je sociale netwerken te checken, wat met Samsung Social Hub-app aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Daarnaast vind je in de TouchWiz 3.0-interface voorgeinstalleerde applicaties voor Facebook, Twitter en multi-IM 2.0. Met de laatst genoemde app kan je direct gebruik maken van populaire instant messengers zoals Facebook Chat, Yahoo Messenger, Google Talk en AOL Instant Messenger. Dankzij de ondersteuning van push e-mail blijf je snel op de hoogte van je laatste mailberichten en Exchange ActiveSync maakt synchronisatie met je PC eenvoudig. De Star II ondersteunt verder de nieuwste Bluetooth 3.0-standaard voor snelle overdracht van bestanden via Bluetooth. Google Maps is eveneens op de Star II te bekijken.

Quicktype by t9-Trace: Swype-variant

De ondersteuning van de 'Quicktype by t9-Trace' is, naast de toevoeging van WiFi, de meest opvallende vernieuwing op de Samsung Star II ten opzichte van het originele model. 'Quicktype by t9-Trace' is een variant op Swype waarmee je razendsnel berichten kan tikken. In plaats van telkens apart een toets in te drukken kan je dankzij deze technologie met je vinger over het on-screen virtuele touchscreen 'vegen' om een sms-bericht of e-mail te schrijven. Ook instant messaging gaat zo een stuk sneller. Schrijffouten worden automatisch gecorrigeerd.

MP3-speler, camera en documentviewer

De Samsung Star II beschikt over een mp3-speler met de SoundAlive-geluidsoptimalisatietechnologie voor de beste audio-ervaring. Via de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. Muziek is ook op de achtergrond af te spelen. FM-radio wordt eveneens ondersteund. Met de 3,2-megapixel camera zijn degelijke foto's en video's te maken. Foto's kan je bewerken met eenvoudige effecten en er zijn enkele handige opties, zoals een panorama-functie en de Smile Shot-modus (waarin automatisch een foto wordt gemaakt als iemand lacht). Data sla je op op het 30MB geheugen, dat uitbreidbaar is met een microSD-geheugenkaart (tot maximaal 16GB). Met de documentviewer kan je Office- en PDF-bestanden bekijken.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Star II is een budgetvriendelijke full-touch telefoon met een gewicht van 94 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,80 x 5,40 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 510 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 900 uur. De Samsung Star II is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Star II ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Star II kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Samsung Star II kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Star II heeft 30 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Star II heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Star II kan je zowel audio (MP3, AAC, eAAC en WAV) als video (.3GP, H.263, MP4 en WMA) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Star II is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Samsung Star II heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Star II is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 400 x 240 pixels.

Prijzen en beoordelingen Samsung Star II

Van de Samsung Star II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Star II is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,6. Lees in het Samsung Star II testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Star II

Algemeen
ProductSamsung Star II
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht94 gram
Afmetingen108,0 x 54,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.000 mAh
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag30 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (155 ppi)
Resolutie400 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB