Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Q 1 Foto Samsung Galaxy Q 2

Inleiding

Samsung Galaxy Q (T589) was in eerste instantie een codenaam voor de Samsung Galaxy Pro. Volgens latere geruchten was het een nieuwe hybride 5,3-inch tablet/smartphone, maar deze is uiteindelijk begin september 2011 geintroduceerd onder de naam Samsung Galaxy Note. De Galaxy Q is in augustus 2011 enkel exclusief in Canada geintroduceerd door de Canadese operator Rogers en het bleek een Android 2.2-smartphone met een 3,2-inch touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Verder beschikt de Galaxy Q onder meer over WiFi, GPS en een 3-megapixel camera. De Galaxy Q komt waarschijnlijk niet naar Nederland en BelgiŽ.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Q is een Amerikaanse smartphone met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,40 x 5,90 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 180 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 312 uur. De Samsung Galaxy Q is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Q ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Q kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Q kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Q heeft 100 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Q heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Q kan je zowel audio (MP3, WAV, eAAC+, AC3 en FLAC) als video (MP4, DivX, WMV, H.264 en H.263) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Samsung Galaxy Q heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Q is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De Samsung Galaxy Q draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy Q is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Q

Van de Samsung Galaxy Q staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Q beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Q

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Q
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen114,0 x 59,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag100 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB