Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Pro 1 Foto Samsung Galaxy Pro 2 Foto Samsung Galaxy Pro 3

Inleiding

De Samsung Galaxy Pro B7510 - eerder bekend als de Galaxy Q - is een compacte zakelijke smartphone met een 800MHz-processor en het Android 2.2-besturingssysteem. Naast een qwerty-toetsenbord beschikt de Galaxy Pro B7510 over een 2,8-inch touchscreen en een 3-megapixel camera. WiFi, aGPS en Samsung Social Hub Premium-applicatie zijn eveneens standaard. Tevens kan je rekenen op de Google Talk-applicatie en ThinkFree-documentviewer. Voor zakelijke gebruikers ondersteunt de Galaxy Pro ook een beveiligde WiFi-verbinding via CCX (Cisco Compatible Extension).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Pro is een Android business-smartphones met een gewicht van 106 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,90 x 6,70 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 660 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 620 uur.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Pro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Pro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Pro heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Pro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Pro kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Samsung Galaxy Pro heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Pro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Samsung Galaxy Pro draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy Pro is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Pro

Van de Samsung Galaxy Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Pro is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,8. Lees in het Samsung Galaxy Pro testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Pro

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Pro B7510
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht106 gram
Afmetingen109,0 x 67,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB