Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,2" (271 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A10 1 Foto Samsung Galaxy A10 2 Foto Samsung Galaxy A10 3 Foto Samsung Galaxy A10 4 Foto Samsung Galaxy A10 5 Foto Samsung Galaxy A10 6

Inleiding

De Samsung Galaxy A10 is in april 2019 samen met de Galaxy A20e aangekondigd. Beide toestellen vormen de instapmodellen van de nieuwe Galaxy A-reeks met introductieprijzen van respectievelijk 150 en 180 euro. De Galaxy A10 is een echte instapper, met een 6,2-inch scherm met een 720 x 1.520 resolutie. Aan de achterzijde vind je een 13-megapixel camera. De selfiecamera heeft een 5-megapixel resolutie. Met een octacore processor, 2 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen kan je zonder problemen de meeste taken (internet, WhatsApp, Facebook en Netflix) doen. Voor geavanceerde 3D-games kan je beter even verder kijken.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A10

De goedkoopste Samsung Galaxy A10 kost op dit moment (los) € 159,00. Kijk in het Samsung Galaxy A10 prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy A10 aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy A10 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy A10

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A10
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen155,6 x 75,6 x 7,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.400 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 7884
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM32 GB
Uitbreidbaar
Opslag2 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (271 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's1
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C