Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie12,1 megapixel
Zoom30x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-TZ70 1 Foto Panasonic DMC-TZ70 2 Foto Panasonic DMC-TZ70 3

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-TZ70 (ook wel DMC-TZ71) is Panasonics vlaggenschipmodel-camera voor 2015. De superzoom-camera is voorzien van een 12,1-megapixel High Sensitivity MOS sensor, een 24mm ultra-groothoek LEICA DC VARIO ELMAR-lens en een 30x optische zoom (via Intelligent Zoom uitbreidbaar tot 60x zoom). Dankzij het geavanceerde HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) 5-Axis systeem kan je ook bij video's gebruik maken van een groot zoombereik, zonder dat je last krijgt van ongewild bewogen beelden. Video's kan je in Full HD (in ACVHD-formaat) opnemen, zodat je ook van snel bewegende beelden de kleine details vastlegt. Daarnaast is het mogelijk om afbeeldingen in RAW-formaat vast te leggen. Met de controlering, gevestigd op de lens van de DMC-TZ70, kan je op een intuitieve manier creatieve afbeeldingen maken. Verder vind je op de camera een 0,2-inch Live View Finder (LVF) met een oogsenor, voor een accurate framing tijdens zoomen of handmatig focussen. De Focus Peaking-functie helpt je de perfecte focus vinden in de handmatige modus. Foto's en video's zijn stijlvol te bewerken met de 15 filterefecten in de Creatieve Control- en Creative Retouch-modi. De nieuwe Time Lapse Shot-functie laat je meerdere foto's nemen over een bepaalde periode en met voorgeprogrammeerde intervals, waarna ze worden samengevoegd tot een MP4-filmpje. Dankzij WiFi- en NFC-ondersteuning kan je snel foto's delen en contact maken met je smartphone of tablet. Je smartphone of tablet is vervolgens, op afstand, te gebruiken als sluitertoets voor de Lumix DMC-TZ70. In 2016 is dit model opgevolgd door de DMC-TZ100 en DMC-TZ80.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-TZ70 heeft 86 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-TZ70 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 720 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 30,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-TZ70

Van de Panasonic DMC-TZ70 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-TZ70 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,9. Lees in het Panasonic DMC-TZ70 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-TZ70

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-TZ70
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht243 gram
Afmetingen111,0 x 65,0 x 34,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange24 - 720 mm
Zoom30x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB