Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,6" (268 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Reno4 Z 1 Foto Oppo Reno4 Z 2 Foto Oppo Reno4 Z 3 Foto Oppo Reno4 Z 4 Foto Oppo Reno4 Z 5 Foto Oppo Reno4 Z 6

Inleiding

Op 1 oktober 2020 introduceerde Oppo de nieuwe Reno4-serie, bestaande uit de Reno4 Z, de Reno4 en de Reno4 Pro. Oppo voegt met de Reno4 Z ook een aantrekkelijker geprijds toestel toe aan de serie. De smartphone focust zich op de ontwikkelingen binnen 5G-technologie en verwachtingen van gebruikers. De OPPO Reno4 Z is uitgerust met een MTK Dimensity 800-processor met een geïntegreerde 5G-basisband. De geïntegreerde chip ondersteunt het dual mode 5G-netwerk en vermindert het stroomverbruik aanzienlijk. Met een frontcamera met dubbele lens en een 48-megapixel ultragroothoek-quadcam, zet het toestel de prima fotografiemogelijkheden van de Reno-serie voort. Samen met de royale opslagmogelijkheden van 8GB RAM + 128GB ROM biedt de OPPO Reno4 Z niet alleen een toegang tot het 5G-tijdperk, maar ook een prettige allround gebruikerservaring. Met de 18W-lader kan het toestel snel worden opgeladen.

Besturingssysteem Oppo Reno4 Z

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Oppo Reno4 Z

Van de Oppo Reno4 Z staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Oppo Reno4 Z beschikbaar.

Specificaties Oppo Reno4 Z

Algemeen
ProductOppo Reno4 Z
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen163,8 x 75,5 x 8,1 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Dimensity 800
Kloksnelheid8 core
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,6" (268 ppi)
Resolutie1.080 x 1.400px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C