Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,6" (399 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto OnePlus 7T 1 Foto OnePlus 7T 2 Foto OnePlus 7T 3 Foto OnePlus 7T 4 Foto OnePlus 7T 5 Foto OnePlus 7T 6 Foto OnePlus 7T 7 Foto OnePlus 7T 8

Inleiding

De OnePlus 7T is de verbeterde versie van de OnePlus 7en is eind september 2019 aangekondigd. Het grootste verschil tussen beide toestellen betreft de camera en het scherm. De OnePlus 7T is uitgerust met een 6,55-inch OLED HDR10 scherm met een refresh-rate van 90 Hz. Deze hoge refreshrate zorgt voor een zeer soepel ogend scherm bij bijvoorbeeld scrollen of andere snelle beeldwisselingen. Dankzij de enorme helderheid van tot 1.000 nits is content op de OnePlus 7T duidelijker en levendiger dan ooit, zelfs in direct zonlicht. Door de HDR10+-ondersteuning is de OnePlus 7T in staat om realistischere beelden met dieper zwart en helderder wit te produceren. Het toestel draait op een Snapdragon 855+ processor. Prettig is de snelle UFS 3.0-opslag op de OnePlus 7T. Het toestel heeft met 128 of 256 GB voldoende ruimte voor het opslaan van extra bestanden, foto's, muziek en video's. Dankzij de geoptimaliseerde RAM-boost wordt het geheugen intelligent toegewezen hoe meer het toestel wordt gebruikt, zodat apps altijd optimaal werken.

OnePlus 7T camera

De OnePlus 7T heeft een nieuw ontwerp waarbij de drie lenzen van de camera zijn verwerkt in een mooi afgewerkte ringmodule. Het toestel is uitgerust met een Sony IMX586 48-megapixelsensor - een 1/2-inch-sensor met een 7P-lens, een groot diafragma van f/1.6 en optische beeldstabilisatie. De hoofdcamera wordt aangevuld door twee extra lenzen: een 2x-zoomlens, die je een verscheidenheid aan brandpuntsafstanden biedt om nieuwe en interessante fotocomposities te ontdekken, en een 16-megapixel-groothoeklens met een beeldhoek van 117 graden.Met de nieuwe macro-modus kan je op een afstand van 2,5 centimeter van het object zeer kleine details vastleggen. Tijdens het filmen kan je isselen tussen de drie lenzen en tegelijkertijd de beelden stabiliseren. In de verbeterde Nightscape-modus kan je nu, dankzij de ultragroothoeklens, ook nachtlandschappen beter vastleggen.

Besturingssysteem OnePlus 7T

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen OnePlus 7T

Van de OnePlus 7T staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De OnePlus 7T is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het OnePlus 7T testoverzicht de test

Specificaties OnePlus 7T

Algemeen
ProductOnePlus 7T
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht190 gram
Afmetingen1.609,0 x 47,4 x 8,1 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 855+
Kloksnelheid8 core
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,6" (399 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C