Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,3 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus OM-D E-M1 1 Foto Olympus OM-D E-M1 2 Foto Olympus OM-D E-M1 3 Foto Olympus OM-D E-M1 4 Foto Olympus OM-D E-M1 5

Inleiding

De Olympus OM-D E-M1 is een systeemcamera die de handzame afmetingen van het (Micro) Four Thirds-systeem combineert met een uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de nieuwe Live MOS-sensor en de geavanceerde TruePic VII-beeldprocessor levert dit model betere beelden dan alle eerdere Olympus-camera's, claimt Olympus. De E-M1 biedt daarnaast met DUAL FAST AF betere autofocusprestaties dan het vorige OM-D-model. DUAL FAST AF biedt snelle autofocusprestaties met zowel Micro Four Thirds- als Four Thirds-lenzen, die eenvoudig met een adapter op de E-M1 kunnen worden bevestigd. De camera detecteert wat voor type objectief je gebruikt en kiest automatisch de meest geschikte AF-technologie. De ingebouwde elektronische zoeker heeft dezelfde vergrotingsfactor als een high-end, full-frame D-SLR (spiegelreflexcamera), en de 5-assige beeldstabilisator die zijn intrede deed bij de E-M5 zien we nu ook terug bij dit model. De E-M1 is bestand tegen (spat)water, stof en kou. De Olympus OM-D E-M1 is verder onder meer voorzien van WiFi, microHDMI-out, een verstelbaar 3-inch touchscreen, een 16-megapixel sensor en 12 creatieve fotofilters.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De OM-D E-M1 is uitgerust met een 16,3 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus OM-D E-M1

Van de Olympus OM-D E-M1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus OM-D E-M1 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,8. Lees in het Olympus OM-D E-M1 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus OM-D E-M1

Algemeen
ProductOlympus OM-D E-M1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht497 gram
Afmetingen130,0 x 94,0 x 63,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,3 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB