Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus OM-D E-M5 1 Foto Olympus OM-D E-M5 2 Foto Olympus OM-D E-M5 3 Foto Olympus OM-D E-M5 4 Foto Olympus OM-D E-M5 5 Foto Olympus OM-D E-M5 6

Inleiding

De Olympus OM-D E-M5 is een Micro Four Thirds-systeemcamera, waarmee Olympus eer betoont aan haar verleden. De E-M5 is namelijk een digitale variant op de Olympus OM-1, een succesvolle analoge spiegelreflexcamera die 40 jaar geleden op de markt kwam. Het design van de OM-D E-M5 lijkt bijzonder veel op dat van zijn klassieke voorganger. Uiteraard beschikt de E-M5 wel over de functionaliteiten die je van een hedendaagse systeemcamera mag verwachten. Denk daarbij onder meer aan een 16,1-megapixel Live MOS-sensor, 5-assige beeldstabilisatie, miniHDM-out, een RAW-opnamemodus en een zeer snelle (3D) autofocus. Daarnaast beschikt de E-M5 ook over een ingebouwde viewfinder en een 1080i Full HD-videorecorder. Een ingebouwde flitser ontbreekt; deze moet je extern bevestigen. Bijzonder aan de E-M5 is verder het verstelbare 3-inch OLED-touchscreen. Dankzij de heldere OLED-schermtechnologie en de mogelijkheid het scherm te verstellen, kan je het in vrijwel elke positie goed aflezen. De Olympus OM-D E-M5 heeft een robuuste stof- en spatwaterdichte behuizing en is, net als zijn 40-jarige voorganger, uitgevoerd in het zwart en zilver. Dit model is opgevolgd door de OM-D E-M5 Mark II.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De OM-D E-M5 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus OM-D E-M5

Van de Olympus OM-D E-M5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus OM-D E-M5 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Olympus OM-D E-M5 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus OM-D E-M5

Algemeen
ProductOlympus OM-D E-M5
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht425 gram
Afmetingen122,0 x 89,0 x 43,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0