Interessant:

Samsung Jet: alle bijzonderheden op een rij

nieuws 16 juni 2009 om 11:05

Gisteravond lanceerde Samsung het langverwachte nieuwe vlaggenschipmodel: de Samsung Jet (S8000); PortableGear zet alle nieuwste snufjes die erop zitten op een rij.

De Samsung Jet werd gisteravond onthuld, in zowel Londen, Dubai als Singapore. Met de Jet introduceert Samsung een nieuw concept in de moderne mobiele telefonie. Het toestel ziet er niet alleen zeer fraai uit, maar biedt ook veel mogelijkheden. PortableGear zet de meest interessante punten van het toestel op een rij.

Samsung TouchWiz 2.0
De Jet is een van de eerste toestellen die beschikt over Samsungs vernieuwde TouchWiz 2.0-interface. Dit maakt deels gebruik van een "Cubic"-interface, waarbij je opties uit een semi-3D menu kan selecteren (vergelijkbaar met de S-Class UI van de LG Arena en LG Viewty Smart). De TouchWiz 2.0-interface is erg gebruiksvriendelijk en is sterk visueel gericht. Zo heb je de beschikking over een motion interface, smart unlocken en een widget-scherm op maat waarmee je je privé- en zakenleven eenvoudig regelt.

800 Mhz processor
Bijzonder aan de Jet is de 800 Mhz processor; dankzij deze krachtige processor is de Jet een van de meest snelle smartphones tot dusverre. Deze snelle applicatieprocessor zorgt ervoor dat je erg snelle prestaties zal ervaren, ook als je meerdere applicaties tegelijkertijd draait. Samsung zegt dat de Jet zelfs de snelste full touch handset ter wereld is.

Samsung Jet

Samsung Dolfin Internetbrowser
Met de Jet krijg je ook de beschikking over de Samsung Dolfin Internetbrowser. Deze browser is speciaal ontworpen om gebruikers snel populaire websites te laten bezoeken, met name sociale netwerksites. Met deze browser kan je tot 5 webpagina's tegelijkertijd kunnen bekijken en je kan favoriete sites als widgets op het 'bureaublad' van de telefoon bookmarken. Met de Dolfin- één vinger-zoomfunctie kan je met één hand in- en uitzoomen op webpagina's.

Samsung Jet

AMOLED-display
Het scherm van de Samsung Jet is al even fraai als het design. Dit 3,1" WVGA AMOLED-display (16 miljoen kleuren) heeft een resolutie die 4x hoger is dan van een WQVGA-scherm. Daardoor kan je in alle omstandigheden het scherm prima zien. Door het stijlvolle interface ziet het er ook nog eens bijzonder appetijtelijk uit.

Connectiviteit
De Jet is dankzij uitgebreide connectiviteit ook geschikt voor zakelijke gebruikers. Met HSDPA-ondersteuning kan je altijd snel internetten en met WiFi ben je verzekerd van draadloos internet onderweg. Uiteraard worden ook Bluetooth en push e-mail ondersteund. Zelfs videobellen behoort tot de mogelijkheden. Microsoft Exchange ActiveSync wordt eveneens ondersteund.

Multimedia
Naast zijn bijzondere opties beschikt de Jet ook over de opties die je inmiddels van alle high-end telefoons gewend bent. Denk daarbij aan een 5 megapixel camera, multimediaspeler, organizer, FM-radio, ondersteunning voor games en een 3,5mm poort voor alle standaard headsets. Navigeren behoort ook tot de mogelijkheden met aGPS en de ondersteuning van 3D-navigatie. Leuk is verder dat de Jet, net als de iPhone 3G S, beschikt over een ingebouwd kompas.

Samsung zal de releasedatum en de prijs van de Samsung Jet later bekend maken.

portablegear.nl