Interessant:

Asus Eee PC T91: netbook met touchscreen

nieuws 4 juni 2009 om 13:03

Asus heeft op de Computex 2009-beurs in Taiwan de Asus Eee PC T91 getoond, de eerste Eee PC-netbook met een verstelbaar touchscreen-display.

De Asus Eee PC T91 heeft net als de meer traditionele Eee PC-varianten een 8,9 inch display (maar nu dus met touchscreen) en een Intel Atom-processor. Het model weegt enkel 960 gram en is op zijn dikste punt slechts 28,4 mm dik. Daarnaast zijn ook WiFi, Bluetooth, een 0,3 megapixel webcam, een 3-in-1-geheugenkaart, twee USB-poorten en 1GB RAM aanwezig. Optioneel kun je ook kiezen voor een TV-tuner, 3G en GPS. Volgens Asus heeft de T91 een accuduur van vijf uur.

Asus Eee PC T91

Het meest opvallend is natuurlijk het swivel-design. De T91 is de eerste netbook die eruit ziet als een compacte tablet-pc. Vorig jaar lekte reeds uit dat Asus met een touchscreen Eee PC zou komen. De T91 draait waarschijnlijk op het nieuwe Windows 7 Starter Edition. Op termijn wil Asus ook een Eee PC met voice-command uitbrengen.

De Asus Eee PC T91 komt in een witte of zwarte uitvoering en wordt geleverd met een styluspennetje. Het is nog niet bekend wanneer en of het model op de Nederlandse markt komt.

Netbook Choice