Interessant:

Asus Eee PC krijgt voice-command

nieuws 27 maart 2009 om 10:30

In een interview met het Engelse TechRadar heeft Asus-topman Jerry Shen onthuld dat er later dit jaar Eee PC's met voice-command zullen komen.

Dat zou betekenen dat je de Asus Eee PC met je spraak zou kunnen bedienen. Jerry Shen verklaarde zelfs dat er een apart team is dat zich bezig houdt met stemherkenningstechnologie. Hij zei ook dat het probleem is dat taal niet universeel is. Dit in tegenstelling tot de techniek voor touchscherms - die Asus eveneens aan het perfectioneren is.

De eerste Asus Eee PC netbooks en Eee Top laptops met ingebouwde voice-herkenning verschijnen in het derde of vierde kwartaal van 2009, aldus Jerry Shen. Op termijn wil het bedrijf zelfs laptops zonder toetsenbord gaan uitbrengen - die je dus alleen kan bedienen via touch en spraak, maar het zal nog wel even duren voordat de techniek daarvoor geperfectioneerd is.

Eerder ging het gerucht dat een Asus Eee PC met touchscreen gebruik gaat maken van Windows 7; waarschijnlijk wordt dit Windows 7 Starter, een uitgeklede versie van Windows 7.

TechRadar