Interessant:

Asus Eee PC met Windows 7 en touchscreen op komst

nieuws 23 oktober 2008 om 09:30

Nadat eerder al bekend werd dat Asus een Eee PC mini-laptop met touchscreen ontwikkelt, zijn er geruchten dat Asus de computer ook gaat voorzien van Windows 7.

Dat Asus' tweede generatie generatie mini-laptops, die gepland is voor het voorjaar van 2009, wordt voorzien van een touchscreen werd al begin oktober bekend. In de geruchten wordt beweerd dat de nieuwe Eee PC "gebruikmaakt van de voordelen van Windows 7". Een ander gerucht is dat Asus een laptop ontwikkelt met twee touchscreens - dus zonder toetsenbord.

Windows 7, de opvolger van het huidige Windows Vista, zou volgens de laatste berichten gebruik maken van multi-touch mogelijkheden, dus het is niet eens zo'n gek idee dat ook Asus een eventuele touchscreen Eee PC erop laat draaien. Toch moet het bericht met een korreltje zout worden genomen, aangezien Windows 7 officieel niet eerder verwacht wordt als 2010.

Het is nu dus maar afwachten op een officiŽle aankondiging van Asus over een nieuwe Eee PC. Momenteel zijn in Nederland wel de Asus Eee PC 900, 901, 1000, en 4G verkrijgbaar.

Engadget