Interessant:

Intel Atom-chip krijgt meer concurrentie

nieuws 4 maart 2009 om 11:00

De goedkope Intel Atom-processor, momenteel vooral bekend om zijn gebruik in de populaire netbooks, gaat meer concurrentie krijgen: onder meer Qualcomm wil soortgelijke processors gaan maken.

De fabrikanten van netbooks zijn voor goedkopere processors nu nog aangewezen op Intel en het Taiwanse Via Technologies. Verschillende fabrikanten willen echter concurrerende chips voor de Intel Atom-processor gaan ontwikkelen.

De belangrijkste gegadigden die een soortgelijke processor willen ontwikkelen zijn Qualcomm, Motorola's spin-off Freescale Semiconductor en Texas Instruments. Qualcomm en Freescale denken zelfs al halverwege dit jaar met concurrerende chips op de markt te komen. Analisten zeggen dat het een spannende strijd wordt, omdat Qualcomm onder de prijs van Intel zou kunnen gaan zitten.

Op het Mobile World Congress 2009 bleek dat Intel de Intel Atom-processor ook pusht voor Mobile Internet Devices, compacte apparaten die tussen netbook, smartphone en Internet Tablets inliggen. Recentelijk maakte Intel bekend ook Intel Atom-processors in de Z500-serie voor mobiele telefoons te gaan ontwikkelen.

PortableGear maakte eerder een overzicht van de meest relevante processors voor laptops.

Cellular News