Interessant:

Manchester United bekijkt penalty's op iPod

nieuws 4 maart 2009 om 10:30

Manchester United heeft de Engelse Carling Cup gewonnen dankzij een iPod - waarop de keeper penalty's van de tegenstander bestudeerde voor aanvang van de strafschoppenserie.

De Carling Cup is een van de vele bekertoernooien in Engeland. Manchester United speelde in de finale tegen Tottenham Hotspur met een B-elftal: daarom stond niet Edwin van der Sar, maar reservekeeper Ben Foster in het goal.

Het duel eindigde in 0-0 en een strafschopserie was noodzakelijk om te bepalen wie er met de beker naar huis mocht. Ben Foster bestudeerde daarvoor snel nog even strafschoppen die zijn tegenstanders eerder hadden genomen op een iPod, zodat hij wist in welke hoek ze zouden gaan schieten.

Het gebruik van de iPod als technologisch hulpmiddel leverde het gewenste resultaat op: Manchester United won de strafschopserie met 4-1. Engelse media met enig historisch besef noemden de gebeurtenis gekscherend al de "hand van Pod". Eerder werd het voor fans van Arsenal ook al mogelijk om herhalingen van de wedstrijd in het voetbalstadion op de PSP te bekijken.

The Guardian