Interessant:

Netbook van Nederlandse bodem

nieuws 4 maart 2009 om 16:01

De Nederlandse producent Point of View heeft tijdens de CeBIT in Hannover een eigen lijn mini-laptops met Windows gepresenteerd: de Mobii NB9010-serie.

Point of View is een Nederlandse fabrikant, die vooral bekend is van VGA-kaarten gebaseerd op een NVIDIA chipset. Nu heeft deze fabrikant dus ook een eigen lijn netbooks gepresenteerd, waarmee ingespeeld wordt op de populaire netbookmarkt.

De Mobii mini-laptops (of netbooks) worden geleverd met Windows XP en een 60-dagen testversie van 2007 Microsoft Office System. Zodra Windows 7 beschikbaar komt, zal Point of View de Mobii mini-notebooks ook leveren met deze nieuwe Windows-versie.

Point of View Mobii NB9010
Grote nieuwsfoto

Point of View richt zich met de Mobii mini-notebook niet alleen op de consument, maar vooral ook op de zakelijke gebruiker die overal wil kunnen werken op het moment dat het hem of haar uitkomt. Daar waar een draadloze internetverbinding beschikbaar is of via een mobiel draadloos internetabonnement verbinding kan worden gemaakt, kan je bijvoorbeeld je zakelijke mail afhandelen op de Microsoft Exchange-server van het bedrijf, of informatie bijwerken op een SharePoint-site.

Point of View Mobii NB9010
Grote nieuwsfoto

De Point of View Mobii NB9010 mini-laptop is uitgerust met de Intel Atom-processor, die inmiddels standaard is in netbooks. De laptop beschikt over een 10,2 inch display, ingebouwde webcam, een 160GB harde schfijf, WiFi en 3 USB-poorten.

De Point of View Mobii NB9010 is per direct beschikbaar in zes kleuren: wit, zwart, geel, lime, blauw en rood en heeft een adviesprijs van 399 euro.

portablegear.nl