Interessant:

Nokia N-Gage platform nu echt ter ziele

nieuws 3 november 2009 om 09:30

Nokia gaat definitief het N-Gage platform schrappen, eind september 2010 zal de merknaam N-Gage verdwijnen; het N-Gage platform gaat dan op in de Ovi Store.

De merknaam N-Gage gaat al lange tijd mee bij Nokia. In 2003 introduceerde het Finse bedrijf de Nokia N-Gage, een telefoon waar je ook spelletjes op kon spelen. Deze games moest je los in de winkel aanschaffen. Het apparaat flopte echter door de beperkte verkrijgbaarheid van spellen en door de omslachtige manier waarop games in het toestel moesten worden geplaatst.

In april 2008 schonk Nokia het N-Gage platform echter nieuw leven: nu als een downloadservice met mobiele games voor Nokia-telefoons. Op het Mobile World Congress 2009 kondigde Nokia weer een nieuwe online downloaddienst aan: de Ovi Store. Het N-Gage platform heeft hier dus enige tijd naast bestaan, maar vanaf eind september 2010 zal N-Gage definitief verdwijnen en geintegreerd worden in de Ovi Store. Je kan dan daar mobiele games voor je Nokia telefoon downloaden. De merknaam N-Gage zal verdwijnen.

De Ovi Store is te vinden op www.ovi.com. Naast games kan je hier ook veel andere mobiele content voor Nokia-telefoons downloaden.

Nokia