Interessant:

Gerucht over Apple netMac mini-laptop steeds sterker

nieuws 22 december 2008 om 09:30

Het gerucht dat Apple met een mini-laptop/netbook komt wordt steeds sterker; een prominente econoom gezegd te verwachten dat Apple de eerste "netMac" onthult op de MacWorld Conference/Expo in San Francisco in januari.

De econoom, Ezra Gottheil van het Technology Business Research Inc., zegt overigens geen geheime informatie te hebben. Hij baseert zijn voorspelling op twee gegevens, namelijk dat er door de economische crisis behoefte is aan goedkope laptops en het feit dat mini-laptops in een korte tijd een groot marktsegment hebben veroverd.

Volgens Gottheil kan Apple dus niet achterblijven op de mini-laptopmarkt en wordt de eerste Apple mini-laptop (ook wel netMac genaamd) in januari onthuld. Apple heeft met de MacBook Air momenteel wel een supercompacte laptop in het assortiment, maar die ligt in een veel hogere prijsklasse dan het aanbod mini-laptops van de concurrentie.

De Apple mini-laptop / netMac zou overigens, net als de iPhone 3G gekoppeld zijn aan de App Store. Een ander sterk gerucht is dat Apple op de MacWorld Expo ook de iPhone nano - een compacte versie van de iPhone - zal onthullen. Apple heeft, tot de teleurstelling van velen, overigens aangekondigd dat Apple-baas Steve Jobs niet op de Expo aanwezig zal zijn.

>>> Naschrift: eind januari 2010 kwam Apple uiteindelijk met de iPad touch-tablet op de markt.

ComputerWorld