Interessant:

iPhone nano in beeld

nieuws 16 december 2008 om 09:07

Volgens de laatste geruchten op internet komt Apple binnenkort echt met een compacte versie van de iPhone met de naam iPhone nano; het model zou een goedkoop alternatief voor de iPhone 3G moeten worden.

De iPhone nano zou over ongeveer dezelfde specificaties als de iPhone 3G beschikken, met uitzondering van de snelle 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel internet; de iPhone nano zou slechts beschikken over EDGE-ondersteuning. De iPhone nano lekte overigens al eerder uit, maar toen waren er nog geen (overigens twijfelachtige) afbeeldingen van het toestel.

Impressie iPhone nano

De iPhone nano wordt verder waarschijnlijk een stuk compacter dan de huidige iPhone, misschien dus wel net zo compact als de iPod nano. Volgens de geruchten wordt het een goedkoper model die op verschillende plaatsen (zoals in grote Amerikaanse supermarktketens) beschikbaar komt. Met dat gegeven in het achterhoofd is het niet onwaarschijnlijk dat de iPhone nano in veel verschillende kleuren beschikbaar komt.

De verwachting is dat Apple de iPhone nano op de MacWorld-beurs in januari aankondigt. Natuurlijk is het nog even afwachten of dat echt gaat gebeuren.

Engadget-Mobile