Interessant:

Toegang Blijdorp met Rabo Modiel

nieuws 28 februari 2008 om 08:30

Klanten van Rabo Mobiel die een telefoon met NFC chip bezitten kunnen bij Diergaarde Blijdorp nu gewoon doorlopen. Eenmaal in Blijdorp kunnen ze bij elk NFC contactpunt interessante informatie op hun mobiel uitlezen.

Eric Huijgen, Algemeen Directeur Rabo Mobiel, en Ton Dorresteijn, Directeur van Diergaarde Blijdorp, zetten deze primeur extra luister bij door als eersten met hun mobiel in de hand de kassa te passeren en informatie uit te lezen bij de eerste Blijdorp NFC contactpunten. Eerder kon je al met Rabo Mobiel snacks bij de Febo betalen.

De technologie hierachter is N(ear) F(ield) C(ommunication) en het betalen via internet. De klant bestelt zijn ticket via de website van Diergaarde Blijdorp: www.blijdorp.nl en betaalt met iDEAL of creditcard. Eenmaal bij de Diergaarde houdt de klant de mobiel bij het contactpunt van het NFC poortje en kan vervolgens gewoon doorlopen. Rabo Mobiel klanten met een Nokia 6131 NFC telefoon kunnen gebruik maken van deze nieuwe dienst en krijgen van Diergaarde Blijdorp in 2008 de tweede toegangskaart cadeau.

Bezoekers van de Diergaarde met een NFC telefoon kunnen bij de NFC contactpunten in Diergaarde Blijdorp extra informatie op hun mobiel opvragen. Zij houden eenvoudigweg hun telefoon voor het NFC contactpunt en in een oogwenk staan foto's en tekst op het beeldscherm. De informatie varieert van aanstaande geboortes, speciale leef- en voedselgewoonten tot en met de eco systemen waarin de dieren leven. Deze wijze van informatie aanbieden via de NFC telefoon heet 'smart postering' en maakt gebruik van mobiel internet. De komende periode zal het aantal lokaties en toepassingen worden uitgebreid.

Eric Huijgen, Algemeen Directeur Rabo Mobiel: 'Diergaarde Blijdorp is een goed voorbeeld van hoe NFC technologie samen met mobiel betalen toegevoegde waarde biedt voor de consument. De lancering van dit product past in onze visie dat binnen enkele jaren de mobiele telefoon een veel gebruikt, veilig middel is voor betalen, toegang en het opvragen van informatie. Met je mobieltje toegang krijgen tot openbaar vervoer, sportclubs, concerten tot en met Diergaarde Blijdorp. Ook het afrekenen van boodschappen met je mobiel is binnen afzienbare tijd dagelijkse routine'.

Ton Dorresteijn, Directeur Diergaarde Blijdorp: 'Het gebruiken van nieuwe technologie past bij een moderne diergaarde waar alles is gericht op het de bezoeker zo plezierig mogelijk laten beleven en ontdekken. Bezoekers hoeven niet in de rij te staan voor een kaartje en kunnen met hun mobieltje overal in de dierentuin beschikken over actuele informatie.'

Deze nieuwe dienst is beschikbaar voor alle Rabo Mobiel klanten die de Nokia 6131 NFC van Rabo Mobiel aanschaffen of reeds in bezit hebben. In de loop van het jaar krijgen deze klanten daarmee ook toegang tot een groot aantal nieuwe NFC diensten zoals pretparken, musea, party cafés, fietsenstallingen en andere parkeervormen, loyalty en lidmaatschapskaarten.

Met deze lancering zetten Rabo Mobiel en Diergaarde Blijdorp een belangrijke stap voorwaarts in de acceptatie van deze vorm van mobiele toegang en 'smart postering'. De keuze is mede gevallen op Diergaarde Blijdorp vanwege de goede relatie met Rabobank Rotterdam.

Rabobank Rotterdam is al jaren promoting partner van Diergaarde Blijdorp. Dit product is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Diergaarde Blijdorp, Rabo Mobiel, Yoonison en WheretoCard. Yoonison verzorgt de 'smart postering' technologie en Where2Card neemt de 'online ticketing' en de NFC toegangstechnologie voor haar rekening.

portablegear.nl