Interessant:

Rabo Mobiel introduceert SMS Betalen

nieuws 26 juni 2008 om 14:00

Alle mobiele bellers kunnen vanaf vandaag SMS betalen. Rabo SMS Betalen, de nieuwe mobiele betaaldienst van Rabo Mobiel, is bank- en netwerk onafhankelijk. Daardoor heb je vanaf vandaag de beschikking over een mobiele portemonnee.

SMS Betalen is zeer eenvoudig. Per SMS kan geld worden overgemaakt naar elk 06-nummer. Je stuurt een sms bericht naar 6689 met daarin het telefoonnummer van de ontvanger en het bedrag, bevestigt vervolgens per sms en je familie, vrienden of de timmerman ontvangen het bedrag in hun eigen mobiele portemonnee. De ontvangers krijgen hiermee automatisch het geld aan hun mobiele telefoon gekoppeld en kunnen zelf gebruik maken van SMS Betalen.

Eric Huygen, Algemeen Directeur Rabo Mobiel: "Rabo SMS Betalen is voor de consument snel en eenvoudig. Iedereenkan een sms versturen. Door SMS Betalen is het niet altijd nodig om contant geld bij je te hebben. Tegelijkertijd betekent het voor Mobiel Betalen in Nederland een grote, innovatieve stap vooruit. Het is voor alle consumenten te gebruiken, het maakt niet uit bij welke bank of welke mobiele telefonie aanbieder men zit, het werkt voor iedereen! Door het netwerk- en bankonafhankelijk aan te bieden laten we iedereen meedelen in deze innovatie".

Met SMS Betalen zijn betalingen mogelijk tot € 150,-. Rabo Mobiel verwacht dat SMS Betalen een breed geaccepteerd en wijdverspreid fenomeen wordt voor kleinere onderlinge betalingen. Het is gemakkelijk en snel. De kosten voor de lunch delen tussen vrienden? Geen probleem even sms'en naar degene die de lunch aan de ober heeft betaald en het is geregeld. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het delen van de taxikosten. Het is vanaf vandaag gewoon mogelijk.

Het is gebaseerd op MiniTix dat de Rabobank heeft ontwikkeld voor kleinere aankopen via internet, digitale TV en mobiele telefoon. MiniTix wordt net zoals andere bancaire systemen beheerd door het Nederlandse centrum voor verwerking van transacties in het elektronisch betalingsverkeer, Equens. SMS Betalen is beveiligd met een codewoord. Je ontvangt na verzending van de sms namelijk een sms met een uniek codewoord. Met datzelfde codewoord bevestig je de betaling. Mocht je je mobiel verliezen dan kan je de mobiele portemonnee meteen blokkeren. Probeer dat maar eens met een echte portemonnee.

Rabo Mobiel heeft Mobiel Betalen in Nederland ge´ntroduceerd en laat met de introductie van SMS Betalen zien dat het de meest innovatieve aanbieder en markleider op het gebied van Mobiel Betalen diensten is. Het afgelopen anderhalf jaar is uitgebreid ervaring opgedaan met Mobiel Betalen en mobiele toegang en Rabo Mobiel nam deel aan een groot aantal proeven zoals 'pinnen met je mobiel' bij de C1000, contactloos betalen bij FEBO- en Coca Cola automaten en toegang via de mobiel in de Diergaarde Blijdorp. Rabo Mobiel verwacht dit jaar nog meer nieuwe toepassingen van Mobiel Betalen te introduceren.

rabosmsbetalen.nl