Interessant:

Huawei Mate 30 komt voorlopig niet

nieuws 20 september 2019 om 12:13

Tijdens een groot internationaal persevent heeft Huawei de Mate 30 series en een de Watch GT2 aangekondigd. Of de Mate 30 ooit in Nederland verschijnt is de vraag, vanwege het ontbreken van een volledige Android versie met apps als YouTube, Google Maps en Gmail.

De Huawei Mate 30 Series is ‘s werelds eerste 2e generatie 5G smartphone. Het nieuwe Huawei Horizon Display heeft een gestroomlijnd, ononderbroken oppervlak dat in een hoek van 88 graden doorloopt voor de ultieme edge-to-edge ervaring, ideaal voor foto- en videografie. De Huawei Mate 30 Series draait op een super snelle Kirin 990 5G processor. De Mate 30 heeft een krachtige batterij van 4200mAh, terwijl de Mate 30 Pro een nog grotere batterij van 4500mAh bevat. Je kan met de 27W draadloze SuperCharge en de 40W Huawei SuperCharge het toestel snel en veilig opladen.

Camerasysteem Huawei Mate 30

De Huawei Mate 30 Pro heeft een Quad Camera systeem met een SuperSensing Cine Camera, een 8-megapixel Telephoto Camera en een 3D Depth Sensing Camera. De SuperSensing Cine Camera is een dual main-camera systeem dat concurreert met een hoogwaardige DSLR. De Cine Camera heeft een grote 1/1.54-inch lichtsensor met een hoge maximale ISO rating van 51200, waardoor je video’s kan maken met opmerkelijk dynamisch bereik en ook super slow-motion met 7680 fps. De camera ondersteunt ook 4K Wide-Angle Low-light Time-Lapse video’s. Daarnaast is de tweede camera van het dual-camera systeem een 1/1.7-inch Huawei SuperSensing Sensor die 40 procent meer licht aantrekt en daardoor ongelooflijk resultaat levert bij weinig licht met een gevoeligheid van ISO 409600. De 8-megapixel Huawei Telephone Camera met 3X optische zoom, 5X hybride zoom, tot 30X digitale zoom, Optical Image Stabilisation (OIS) + AI Stabilisation en 3D Depth Sensing vult het rijtje aan een maakt van de Huawei Mate 30 Series de meest geschikte smartphone voor fotografie en videografie. Een front-facing 3D Depth Sensing camera registreert informatie over diepte en zorgt zo voor de meest natuurlijke selfies.

Geen volledige Android versie

Of het toestel ooit in Nederland verkrijgbaar zal zijn is de vraag. Door de verplichte boycot van Huawei door Google draait de Mate 30 Series op een uitgeklede versie van Android. Hierdoor heb je geen standaard Google apps tot je beschikking, waaronder GMail, YouTube en Google Maps. Problematischer is dat ook Google Play niet wordt ondersteund, waardoor vrijwel alle populaire apps niet te downloaden zijn. Denk aan Netflix, Facebook, Whatsapp, Buienradar, NOS en alle andere apps die je de afgelopen jaren geïnstalleerd hebt. Wellicht dat Huawei hier nog een oplossing voor gaat verzinnen, maar de voortekenen voor het toestel zijn helaas erg slecht.

Huawei Watcht GT 2 komt wel
Huawei Watcht GT 2 komt wel

Huawei Watch GT2

Naast de Mate Series 30 introduceerde Huawei zijn volgende generatie smartwatch, de Huawei Watch GT 2, aangedreven door de eigen Kirin A1-chip. De Huawei Watch GT 2 is Huawei's eerste smartwatch met een alles-in-één 3D-glas scherm waardoor een breder, grenzeloos beeld ontstaat. Bovendien levert de nieuwe smartwatch een rijker programma en meer opties voor sporters zoals Bluetooth bellen, music playback functies en verbeterde mogelijkheden voor gezondheids- en fitness monitoring en management. Met regulier gebruik hoef je het horloge maar eens per week op te laden.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws