Interessant:

Waterdichte Kobo Libra H2O aangekondigd

nieuws 4 september 2019 om 13:48

Kobo komt met een nieuwe waterdichte 7-inch e-reader, de Kobo Libra H2O. De Libra H2O is een high-end e-reader met een superscherp scherm, achtergrondverlichting en ruimte voor duizenden boeken.

“Bij elk nieuw apparaat dat we maken is het onze missie om de leeservaring alsmaar te verbeteren,’ aldus Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. ‘Veel van onze klanten kiezen voor digitaal lezen vanwege het gemak en de draagbaarheid. Met de Kobo Libra H2O hebben we een naadloze digitale leeservaring ontworpen, verpakt in een fris en modern ontwerp.”

Goede specificaties

De Libra H2O is makkelijk te bedienen, dankzij de ergonomische, met één hand bestuurbare knoppen voor het omslaan van de pagina's. ComfortLight PRO-verlichting filtert blauw licht weg en het HD Carta E Ink-scherm van 7 inch is bestand tegen zon en water zodat je dag en nacht kan lezen, waar en wanneer je maar wil. Handig is de multifunctionele sleepcover, die niet alleen ter bescherming, maar ook als leesstandaard kan worden gebruikt, zowel in portret- als landschapsmodus.

Verkrijgbaar in 8 kleurcombinaties

De Kobo Libra H2O heeft een opslagruimte voor 6.000 boeken en weegt minder dan 200 gram. De Kobo Libra H2O is verkrijgbaar in klassiek zwart en wit. De covers zijn er in vier kleuren: zwart, roze, grijs en aqua. Zo kan je het apparaat en de cover kiezen in een kleur die bij je past. De e-reader is in Nederland verkrijgbaar vanaf 17 september 2019 voor een prijs van 179,99 euro.

Lezen verlaagt stressniveau

Een lekker boek lezen we vooral tijdens de vakantie. Toch raadt Kobo aan ook daarna eens een e-book op te pakken. ’Lezen heeft verbazingwekkende cognitieve voordelen en zorgt voor ontspanning,’ zegt Dr. David Lewis, oprichter van Mindlab International, een onafhankelijk onderzoeksadviesbureau gevestigd aan de Universiteit van Sussex. ‘Uit onderzoek blijkt dat slechts zes minuten lezen de stressniveaus met maar liefst 60 procent vermindert. Bovendien kwamen we erachter dat lezen voor 77 procent van de mensen een ontspannend effect heeft en dat 39 procent van de mensen het gevoel heeft dat ze tijdens het lezen weg worden gevoerd van hun dagelijkse beslommeringen. Bijna de helft (46%) ervaart lezen als een opbeurende ervaring.’

portablegear.nl


Gerelateerde producten