Interessant:

Oppo Reno-serie met inklapbare selfiecamera

nieuws 25 april 2019 om 12:00

Oppo komt in mei en juni met twee nieuwe toestellen in de nieuwe Reno-serie, de reguliere Reno en de Reno 10x Zoom. De toestellen hebben in plaats van een inkeping in het scherm, een ingenieus klapmechanisme voor de selfiecamera.

3 modellen in Reno-serie

De nieuwe Reno-serie bestaat uit drie modellen, te weten de Reno 5G, de Reno 10x Zoom en de Reno. In Nederland komen deze laatste twee toestellen op de markt. De telefoons worden uitgebracht in twee nieuwe kleuren: Ocean Green en Jet Black. Reno introduceert ook het zogenaamde ‘dual-side gloss polishing’, waarmee zelfs het allerkleinste verschil in oppervlaktestructuur wordt geëgaliseerd. Door middel van nano-polijsten wordt daarnaast een gladde afwerking gegarandeerd wat zorgt voor de perfecte overgang van glanzend naar mat.

Klapmechanisme voor selfiecamera

Bijzonder is dat de selfiecamera verborgen is. Je hebt dus geen notch of andere verstoring van je scherm. De selfiecamera en flitser komen pas tevoorschijn als je deze wilt gebruiken. De zogenoemde ‘pivot rising camera’ komt binnen 0,8 seconden tevoorschijn. Het mechanisme kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt. Dat betekent dat als je 50 keer per dag gebruikmaakt van de camera, het cameramechanisme 10 jaar blijft werken. Een speciaal ‘drop protection’-mechanisme herkent een vrije val van het toestel en trekt de camera tijdens een val volledig automatisch in om schade te voorkomen.

Mechanisme selfiecamera
Mechanisme selfiecamera

Keramische O-dot

De Reno-serie is compleet anders dan de smartphones die momenteel te koop zijn. Dit komt onder meer doordat de achtercamera volledig verborgen zit onder 3D-glas voor een naadloze, strakke look; Reno maakt gebruik van Gorilla Glass 5.0 glas op de achterzijde van het toestel voor extra stevigheid. Daarnaast is het de eerste Oppo-serie die gebruik maakt van de keramische O-dot. De O-dot is een bijzondere toevoeging aan de achterzijde van de smartphone, ontwikkeld om de telefoon minimaal te verhogen als deze op een vlakke ondergrond ligt zodat de lenzen altijd worden beschermd tegen rechtstreeks contact. Alle Reno-modellen hebben daarnaast een display dat voorzien is van Gorilla Glass 6.

Specificaties Reno serie

De Reno 10x Zoom is uitgerust met een Snapdragon 855 Mobile Platform. Het standaard Reno-model wordt geleverd met een Snapdragon 710 chipset voor een top-level hardware configuratie. Om al deze prestatieverbeteringen te ondersteunen, is de Reno uitgerust met een krachtige batterij. Oppo’s snellaadtechniek, VOOC, is opgevoerd tot VOOC-flashcharge 3.0. Deze nieuwe technologie kan tijdens het laden hoge spanning handhaven en verlengt de levensduur van de batterij. De Reno 5G en 10x Zoom beschikken over een 4065mAh-batterij.

Oppo Reno
Oppo Reno

Android 9 en ColorOS 6

De Oppo Reno-serie draait op ColorOS 6, een User Interface op maat op basis van Android P (Android 9.0) met een nieuw visueel design en bijzonder kleurverloop voor het creëren van subtiele overgangen. ColorOS 6 verbetert daarnaast Smart en Game Assistant, de Navigation Bar en het Smart System management dat ervoor zorgt dat apps die een tijdje niet zijn gebruikt automatisch worden afgesloten om de batterijduur te optimaliseren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Oppo Reno kost 499 euro en is te koop vanaf 10 mei. De Oppo Reno 10x Zoom heeft een adviesprijs van 799 euro en is te koop vanaf juni. Beide Reno modellen zullen in twee kleuren verkrijgbaar zijn: Ocean Green en Jet Black.

portablegear.nl