Interessant:

Volg de koninklijke familie met Woov

nieuws 25 april 2019 om 20:59

Tijdens Koningsdag maakt de koninklijke familie gebruik van festivalplatform Woov, waardoor de familie in realtime te volgens is in de app. Verder blijf je met de app op de hoogte van updates en aankondigingen ontvangen van de organisatie.

Om ervoor te zorgen dat Koningsdag goed en veilig verloopt, maken de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Alkmaar, Eindhoven, Arnhem en Amersfoort dit jaar gebruik van festivalplatform Woov. Het publiek kan interactieve kaarten van de grote steden downloaden en zo makkelijk vrienden vinden. De app biedt bovendien real time toegang tot koning Willem-Alexander -en de koninklijke familie- tijdens hun wandeling door de stad Amersfoort.

“Dat de koning en zijn gezin Woov gebruiken tijdens Koningsdag, vinden wij uiteraard megavet. Het markeert een nieuwe fase voor ons toch al snelgroeiende platform,” aldus Irfan van Ewijk, een van de founders van Woov. Irfan voegt toe: "Op de plattegrond van het festival kun je in één oogopslag zien waar alles zich op het terrein bevindt. Omdat die kaart ook gewoon zonder internetverbinding werkt, kun je je altijd oriënteren."

Op Koningsdag trekken traditioneel bijna een miljoen Nederlanders naar de grote steden. Via Woov download je voorafgaand aan Koningsdag de interactieve plattegrond van de stad op je telefoon. Tijdens Koningsdag zelf kan je direct zien waar je vrienden uithangen en wat er real time gaande is in de stad.

Woov is niet alleen te gebruiken tijdens Koningsdag, maar ook tijdens andere festivals. In de app zie je snel en gemakkelijk waar je vrienden zich bevinden, waar de wc's zijn en wanneer je favoriete artiesten optreden. Je kan instellen dat je een alert krijgt zodat je deze de artiesten niet mist.

Woov is gelanceerd in 2017 en heeft inmiddels 750.000 downloads (februari 2019). Bijna de helft (40%) van de gebruikers ontving een downloadlink via bestaande gebruikers. Woov sluit dit jaar meer dan 800 festivals uit meer dan 25 landen wereldwijd aan op het platform; waaronder Mysteryland, Bestival, Koningsdag Amsterdam, Decibel, Oh My!, Amsterdam Dance Event en ASOT.

portablegear.nl