Interessant:

Jaguar I-PACE auto van het jaar in Duitsland

nieuws 30 oktober 2018 om 12:28

De Jaguar I-PACE, de eerste volledig elektrische auto van Jaguar, wint de ene na de andere prijs. In Duitsland is de auto uitgeroepen tot beste auto in de prestigieuze Duitse Auto van het Jaar-verkiezing 2019.

De Jaguar I-PACE werd door de vakjury van veertien autojournalisten bewierookt en is uitegeroepen tot German Car of The Year 2019 (GCOTY). Daarmee liet de I-PACE 58 andere genomineerde modellen achter zich. De Audi A6 en VW Touareg waren respectievelijk tweede en derde. De Peugeot 508 en Hyundai Nexo maken de top-5 af.

De jury is vooral onder de indruk van het dynamische rijgedrag, de sportieve prestaties en de uitstraling van de Jaguar I-PACE. Jens Meiners, woordvoerder van de jury van de Duitse Auto van het Jaar-verkiezing, zegt: “De Jaguar I-PACE is niet alleen de eerste premium elektrische auto van een traditionele autobouwer, maar is ook een auto die optimaal gebruik maakt van de voordelen van een elektrische auto-architectuur. Zijn prestaties zijn indrukwekkend, en zijn design en praktisch nut vallen op, wat de reden is dat de I-PACE uiteindelijk de winnaar was in het sterk bezette veld.

Jaguar I-PACE prijsuitreiking
Jaguar I-PACE prijsuitreiking

De Jaguar I-PACE stond bovenaan de lijst van vijf grootste kanshebbers op de titel. De jury evalueerde het design, de prestaties, het rijgedrag en de toekomstbestendigheid van de auto’s. Daarnaast testte de jury het model uitvoerig op de openbare weg en op het Bilster Berg-circuit. Vorig maand viel de Jaguar I-PACE ook in Nederland in de prijzen. Toen verkoos Automobiel Management het model tot ‘Beste Nieuwkomer’ bij de Zakenauto van het Jaar 2019-verkiezing. De eerste elektrische productieauto van Jaguar werd ook bij de vaderlandse vakpers opvallend enthousiast ontvangen als ‘serieus alternatief voor marktleider Tesla’.

Juryvoorzitter Peter Brouwer: “De fiscale voordelen voor de wat kostbaardere elektrische auto’s worden vanaf 2019 beperkt, maar de jury ziet voor de I-PACE toch een mooie toekomst weggelegd. De sportlimousine combineert indrukwekkende prestaties met een heel fatsoenlijk range. En een gedurfd nieuw design.”

De I-PACE is ook de eerste auto met kunstmatig motorgeluid bij lage snelheden.

portablegear.nl