Interessant:

Android 9 beschikbaar voor Nokia 7 plus

nieuws 19 oktober 2018 om 12:00

De Nokia 7 plus ontvangt vanaf vandaag een upgrade naar Android 9 Pie. De Nokia 7 plus is daarmee de eerste smartphone met een Qualcomm 660 processor, die gaat draaien op Android 9 Pie.

Daarnaast is Nokia de eerste fabrikant die een Android 9 Pie upgrade voor haar klanten uitrolt. Sommige toestellen krijgen niet eerder dan maart 2019(!) een upgrade naar Android 9 en heel veel toestellen krijgen helemaal geen upgrade. De Nokia 7 plus, draait op Android One met de meest essentiële apps. Je krijgt dan ook een snelle Android 9 versie, zonder bloatware, skins, UI-veranderingen of verborgen processen die je batterij extra belasten. De update bouwt voort op de sterke functies van Android 8 Oreo en biedt een meer op maat gemaakte ervaring met de nadruk op AI, automatisch leren en digitaal welzijn.

Nokia 7 plus
Nokia 7 plus

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, zegt: “We streven er voortdurend naar om onze belofte waar te maken en pure, veilige en up-to-date Android op Nokia-smartphones aan te bieden. Vandaag zijn we zeer verheugd met de start van de uitrol van Android 9 Pie op Nokia 7 plus. Daarmee zijn we een van de eersten die de nieuwste innovaties van Google, waaronder exclusieve functies van Android One zoals App Notifications, aanbieden aan het mid-end assortiment.”

De Nokia 7 plus zal als onderdeel van de Android One-familie voorzien worden van App Actions – een nieuwe exclusieve functie voor Android One-toestellen en Google Pixel-smartphones met Android 9 Pie. App Actions leert meer over je dagelijks gebruik en helpt je bij je dagelijkse taken. Je Nokia 7 plus zal je volgende taak voorspellen en je volgende stap aanbevelen wanneer het nodig is, zowel op het vlak van muziek, lifestyle als voor wat betreft zakelijke doeleinden.

Net zoals slimme technologie steeds geavanceerder wordt, zal de nieuwe update vanaf het najaar van 2018 ook voorzien worden van extra ‘Digital Wellbeing’-functies om schermtijdpauzes aan te moedigen. Nieuwe functies zijn onder andere de vermelding van de toesteltijd op je dashboard, de mogelijkheid om tijdslimieten voor applicaties in te stellen en de Wind Down Mode die de helderheid van het scherm aanpast en 's avonds op vooraf bepaalde tijdstippen ‘Do Not Disturb’ activeert. Nokia-smartphones moedigen al langer digitale ‘downtime’ aan, onder meer met de toevoeging van de Nokia 3310 en 8110 aan het gamma.

portablegear.nl