Interessant:

Vodafone komt met een cameratelefoon

nieuws 7 augustus 2002 om 00:04

Na O2 gaat ook Vodafone de cameratelefoon GX-1 van Sharp aan de man brengen. Vodafone heeft ongeveer 1 miljoen exemplaren besteld om in Europa te verkopen.

De markt voor cameratelefoons in Europa is zeer slecht ontwikkeld. Tot dusver heeft alleen Nokia een echte cameratelefoon aangekondigd, de Nokia 7650. Camera modules die je op je telefoon kan klikken zijn in Europa ook al niet aangeslagen.

In Japan daarentegen zijn de cameratelefoons niet aan te slepen. De toestellen zijn in het land van de rijzende zon ook veel beter ontwikkeld. De cameratelefoons zijn een grote katalysator geweest voor de vraag naar 2.5G diensten.

Vodafone hoopt tegen kerst de Sharp telefoon op de markt te brengen. Volgens Sharp zelf behelst de overeenkomst 1 miljoen toestellen.

Met nieuwe toepassingen voor de telefoon, zoals bijvoorbeeld foto's en muziek versturen via MMS, hopen de operators een opvolger te hebben gevonden voor SMS. SMS is jarenlang de groeimotor geweest van de telecom industrie, maar de groei lijkt er zo langzaam aan uit te zijn.

the Register