Interessant:

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact in de winkels

nieuws 6 april 2018 om 15:45

Vanaf vandaag zijn de nieuwe Xperia XZ2 en de XZ2 Compact verkrijgbaar. De XZ2 en de XZ2 Compact bieden een 18:9-scherm en een Motion Eye Advanced camera.

Michiel Okma, directeur van Sony Mobile in Nederland: "De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn met veel enthousiasme ontvangen door de consument in Nederland, getuige de succesvolle pre-order, waarbij consumenten een Sony WH-1000XM2 Wireless Noise Cancelling headphone cadeau kregen voor een extreme muziekbeleving. In vergelijking met de pre-order van de voorgangers, de Xperia XZ1 en XZ1 Compact, zien we in een kortere tijdsperiode een significant hoger aantal pre-orders bij onze partners. Een vergelijking die ook geldt als we terugblikken op andere pre-orders."

Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2 Compact

De Xperia XZ2, die de Xperia XZ1 opvolgt, heeft een 5,7-inch Full HD+ 18:9-scherm met HDR ondersteuning. Je kan niet alleen optimaal genieten van bestaande HDR content, door gebruik te maken van Sony’s BRAVIA TV technologie, X-reality for mobile, zal ook ‘normale’ content worden verbetered naar bijna High Dynamic Range, waardoor content altijd van de hoogste kwaliteit zal zijn. Simpel, maar tegelijk innovatief, is het nieuwe Dynamic Vibration System. Dit systeem analyseert het geluid van films en games en zet geluid om in trillingen om een extra dimensie aan het kijken en gamen toe te voegen. De luide S-Force Front Surround Speakers zorgen voor een luid en vol geluid. De Motion Eye camera, die we eerder zagen bij de XZ Premium is nu ook te vinden op de Xperia XZ2. Bijzonder is de mogelijkheid om 4K HDR video's op te nemen. Een unicum! Net als bij de Galaxy S9 is een super slowmotion opname van 960 fps mogelijk in Full HD.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

De Xperia XZ2 Compact, die de XZ1 Compact opvolgt, beschikt over vele premium updates die ook zijn grote broer, de Xperia XZ2, heeft gekregen, zoals de Motion Eye Advanced 2018 upgrades inclusief 4K HDR video opnames, de 3D Creator Selfie en Full HD Super slow motion. De Xperia XZ2 Compact beschikt ook over Sony’s audio technologie zoals Hi-Res Audio en front facing stereo speakers voor jouw ultieme entertainment. Deze kleine maar krachtige smartphone wordt aangedreven door de nieuwste en snelste Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform. Het scherm meet 5-inch, waardoor het toestel een van de weinige high-end compacte toestellen is.

De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn uitgebracht met Android 8.0 Oreo en zijn per vandaag verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk 799 en 599 euro.

portablegear.nl