Interessant:

Oude telefoons worden schaatsmedailles

nieuws 16 oktober 2017 om 12:29

KPN start samen met de KNSB en Coolrec een initiatief om edelmetalen uit oude mobiele telefoons te recyclen tot gouden, zilveren en bronzen medailles voor schaatswedstrijden van de KNSB. De eerste gerecyclede medailles zullen worden uitgereikt tijdens de KPN NK Allround & Sprint 2018.

“Onze schaatsfans kunnen straks zeggen dat de Nederlands kampioen een gouden medaille krijgt omgehangen, die is gemaakt van hun oude mobieltjes”, zegt Jeroen Kraaij, manager commerciële zaken van de KNSB. “Hoe mooi is dat? We dragen zo ook nog een steentje bij aan een beter milieu.”

De inzameling vindt deze winter plaats tijdens drie grote schaatswedstrijden in Nederland, te beginnen met de KPN NK Afstanden in Thialf van 27 t/m 29 oktober. Bezoekers van het NK kunnen hun oude mobieltje inleveren in een speciale box, een zogeheten E-waste Arcade. en als beloning kunnen ze een game spelen. Daarnaast kunnen mensen hun oude mobieltjes inleveren in alle KPN winkels. Onder de deelnemers worden prijzen verloot.

Coolrec, onderdeel van Renewi, gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen uit afgedankte apparaten terug te winnen waaronder edelmetalen uit mobiele telefoons. Deze materialen kunnen vervolgens als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten zoals bijvoorbeeld de schaatsmedailles voor de KNSB.

Arjen Wittekoek, directeur van Coolrec: “Afval bestaat niet. Door materialen uit oude apparaten terug te winnen, beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen we onze partners in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. We zijn dan ook trots op deze circulaire samenwerking met de KPN en de KNSB.”

portablegear.nl