Interessant:

Samsung Galaxy Note 8 lekt volledig uit

nieuws 3 augustus 2017 om 13:27

Telefoonspotter Evan Blass claimt de volledige specificaties in bezit te hebben van de Galaxy Note 8. Volgens die gegevens zal de Note 8 nog uitgebreider zijn dan de S8. Eerder doken al foto's van de Note 8 op.

De Galaxy Note 8 volgt de Note 7 op. De Galaxy Note 7 is één van de grootste telecom-mislukkingen ooit. De Note 7 kampte met accuproblemen en is uiteindelijk van de markt gehaald. Het hele debacle kostte Samsung vele miljarden aan omzet. Desondanks gaf Samsung vrijwel direct aan met een opvolger van de Note 7 op de markt te komen.

 

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Volgens Evan Blass heeft de Note 8 een 6,3-inch beeldscherm met een resolutie van 1.440 x 2.960 pixels, evenals de Galaxy S8 en S8+. In Europa zal het toestel draaien op een Exynos 8895 processor. De Note 8 zal met 6 GB intern geheugen wel meer geheugen hebben dan de Galaxy S8-toestellen, die het met 4 GB moeten doen. Ook op cameragebied is de Note 8 uitegebreider dan de S-toestellen. De Note 8 krijgt namelijk een dubbele 12-megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Door de tweede lens kan de Note 8 net als bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus optisch inzoomen.

Qua veiligheid kan je rekenen op een iris- en vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner vind je aan de achterzijde van het toestel. Het toestel is volgens Blass ook stof- en waterdicht (IP68). Een 3.300 mAh accu, USB-C en draadloze oplaadtechniek maken het toestel af. Uiteraard ontbreekt ook een S-Pen stylus niet.

De Note 8 zal door al dit mooi het duurste Samsung toestel ooit gaan worden, met een prijskaartje van naar verluidt 1.000 euro. Samsung zal het toestel naar verwachting in de laatste week van augustus introduceren en vanaf 8 september gaan verkopen.

Evan Blass