Interessant:

Dubbelslag Honor Telecom Awards 2016

nieuws 1 december 2016 om 11:50

De uitslag van de Telecom Awards 2016 is bekend.De Wileyfox Swift 2, de Honor 8 en de Samsung Galaxy S7 Edge zijn uitgeroepen tot Beste Product 2016, de Honor 5c, Moto G4 Plus en de HTC 10 zijn uitgeroepen tot Beste Koop.

Net als tijdens tijdens de twee voorgaande edities in 2014 en 2015 zijn ook dit jaar in de drie belangrijkste prijssegmenten voor de smartphonemarkt in totaal zes Telecom Awards uitgereikt. In ieder segment, bestaande uit smartphones tot 200 euro, smartphones met een prijs tussen de 200 en 400 euro en smartphones met een prijs hoger dan 400 euro, is een Telecom Award uitgereikt voor zowel de beste smartphone in dat segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding.

Beste product Entry-level: Wileyfox Swift 2

In het prijssegment tot 200 euro is Wileyfox Swift 2 uitgeroepen tot de beste smartphone van 2016. Het toestel neemt daarmee de titel over van de Microsoft Lumia 640, die deze prijs vorig jaar won. De Wileyfox Swift 2 steekt zowel qua vormgeving, materiaalkeuze als prestaties met kop en schouders boven alle andere genomineerde toestellen in dit segment uit. De vakjury prees de Wileyfox Swift 2 Plus vanwege haar premium look-and-feel en het zeer snelle en nagenoeg bloatware-vrije besturingssysteem. Voor wie een budget van maximaal 200 euro heeft, is de Wileyfox Swift 2 de beste smartphone van dit moment!

Beste koop Entry-level: Honor 5c

De smartphone met de beste prijs ten opzichte van haar functionaliteit, prestaties en kwaliteit in het prijssegment tot 200 euro, is de Honor 5c. De telecom award ‘Beste koop Entry-level’ voor de Honor 5c is een bevestiging voor de strategie van Huawei dochtermerk Honor. Het Honor smartphonemerk wil staan voor voor smartphones met de beste prijs/kwaliteitverhouding. De Honor 5c blinkt uit met haar 5,2 inch grote Full HD beeldscherm, opvallend krachtige processor, goede camera’s, uitgebreide connectiviteit en grote accucapaciteit. De Telecom Award voor beste koop entry-level ging in 2015 nog naar Acer met haar Liquid Z530.

Honor 5C
Honor 5C

Beste product Mid-range: Honor 8

In het mid-range segment, het prijssegment voor smartphones tussen de 200 en 400 euro, is de Honor 8 bekroond met de Telecom Award voor het beste product. De Honor 8 is qua hardware nagenoeg gelijk aan de Huawei P9, de flagship-smartphone van Huawei voor 2016. De prijs van de Honor 8 is echter beduidend lager, waardoor dit toestel met kop en schouders boven andere genomineerde toestellen uit deze prijsklasse uitsteekt. De Honor 8 is met haar verkoopadviesprijs van 399 euro volgens zowel de vakjury als vanuit de testen in het testlab de beste smartphone in het mid-range smartphone segment. De Honor 8 neemt daarmee de titel over van de Moto X Play die vorig jaar de Telecom Award voor beste product mid-range won.

Honor 8
Honor 8

Beste koop Mid-range: Moto G4 Plus

De Moto G4 Plus van Lenovo kan gezien worden als de opvolger voor de Moto X Play die in 2015 nog een Telecom Award voor beste smartphone in dit prijssegment won. De concurrentie in dit segment is afgelopen jaar steviger geworden. Meer en meer merken zetten in op de ‘betaalbaar premium’ strategie. Daarmee is Lenovo, als eigenaar van Motorola, afgelopen jaar duidelijk ingehaald en van haar troon gestoten. Niet te min blijkt zowel uit het vakjury rapport, de testen in het testlab en het gemiddelde prijspeil dat de Moto G4 Plus momenteel dé smartphone is met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit binnen dit prijssegment. Daarmee is de Moto G4 Plus de terechte winnaar van de Telecom Award ‘Beste koop Mid-range’ en neemt deze titel over van de Sony Xperia M4 Aqua die vorig jaar deze Telecom Award won.

Moto G4 Plus
Moto G4 Plus

Beste product High-end: Samsung Galaxy S7 Edge

Voor het derde jaar op rij is Samsung erin geslaagd de meest prestigieuze Telecom Award in de wacht te slepen, de Telecom Award ‘beste product high-end’. In 2014 won Samsung deze award met de Samsung Galaxy Note 4, vorig jaar met de Samsung Galaxy S6 Edge en dit jaar met haar Samsung Galaxy S7 Edge. De Samsung Galaxy S7 Edge wist in de testen in het testlab een zeer hoge score te behalen op het gebied van algehele prestaties. Ook de resolutie en het contrast van het bijzondere gebogen beeldscherm leverde de Galaxy S7 Edge zeer veel punten op. De vakjury was daarnaast ook bijzonder gecharmeerd van het verbeterde design van de Galaxy S7 Edge. Op cameragebied wist de Galaxy S7 Edge zowel bij daglicht als onder donkere omstandigheden de beste resultaten neer te zetten van alle genomineerde smartphones. Met al deze topscores bleek de Galaxy S7 Edge opnieuw een onneembare vesting voor andere genomineerde smartphones te zijn, waarmee de Samsung de titel ‘beste product high-end’ prolongeert.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge

Beste koop High-end: HTC 10

Voor het eerst in de geschiedenis van de Telecom Awards is HTC dit jaar in de prijzen gevallen. Het paradepaardje van HTC voor dit jaar, de HTC 10, is bekroond met de Telecom Award ‘beste koop high-end’. Terwijl Huawei met haar nominatie van de Huawei P9 hoopte deze prijs voor het tweede jaar op rij te winnen, bleek uit de uitgebreide en onafhankelijke testen en berekeningen dat de HTC 10 onderaan de streep in verhouding tot haar prijs het meeste te bieden had. De HTC 10 werd door de vakjury vooral bejubeld vanwege haar prachtige vormgeving en rustige interface. Ook qua prestaties bleek de HTC 10 een waardige high-end smartphone te zijn. In het prijssegment boven de 400 euro is de HTC 10 zeker niet de goedkoopste smartphone, maar wel de smartphone met de allerbeste verhouding tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit. Daarmee neemt de HTC 10 de titel ‘beste koop high-end’ over van de Huawei P8 die vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘beste koop high-end’.

HTC 10
HTC 10

Over de uitslag

De uitslag van de Telecom Awards 2016 is een optelsom van vakjury-beoordelingen en testresultaten uit het testlab. De smartphones in ieder van de drie segmenten met de hoogste totaalscores zijn bekroond tot ‘beste smartphone van 2016’.

Daarnaast heeft de organisatie van de Telecom Awards in iedere categorie ook nog een Telecom Award voor de ‘beste koop’ uitgereikt. Voor deze Award is ook de prijs meegewogen en wordt gekeken welke smartphones de beste verhouding hebben tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit.

De jury bestaat uit experts van All About PhonesAndroidworldGSM HelpdeskMobile Cowboys en Portable Gear. De test heeft de gehele maand november in beslag genomen.

portablegear.nl