Interessant:

Wiko wearable: WiMATE Smartband

nieuws 29 november 2016 om 11:20

Wiko introduceert haar eerste smartband op de Nederlandse markt, de WiMATE Smartband. De WiMATE Smartband is een activiteitenmeter en hartslagmeter in één. De WiMATE is per direct voor net geen 100 euro te koop.

“Dit is niet zomaar een sportwearable, maar een compleet, all-purpose device, uniek in zijn prijsklasse. Met de WiMATE Smartband om je pols profiteer je van veel voordelen en functies, zoals verbinding met je smartphone, een Smart Coach en een hartslagmonitor. Nu alleen nog opletten dat je hart er niet té snel van gaat kloppen…” aldus Wiko in een persbericht.

Wiko WiMATE smartband - Kleuren
Wiko WiMATE smartband - Kleuren

De WiMATE Smartband past perfect bij een actieve lifestyle en is toch elegant. De behuizing is slechts 8,9 millimeter dun en heeft een roestvrijstalen gesp. En door de verstelbare band past hij om iedere pols. Met zijn duurzame aluminium behuizing en TPU-polsband van medische kwaliteit is de WiMATE Smartband altijd klaar voor actie. Want dankzij de IP67-certificering is hij waterdicht en zweet-, spat-, regen- en stofbestendig.

De Personal Assistant geeft directe toegang tot meldingen van je agenda, telefoon, wekker, klok, sms, e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp en Skype. Zo blijf je ook nog eens makkelijk in contact met familie, vrienden en collega’s. Smartphone kwijt? Met een enkele klik toont de Smartband waar je telefoon is dankzij de geïntegreerde slimme Bluetooth 4.0-technologie.

Wiko WiMATE - Zwart
Wiko WiMATE - Zwart

De WiMATE heeft een optische sensor met PPG-technologie, die via je pols automatisch en continu je hartslag in de gaten houdt. Hierdoor houd je simpel en nauwkeurig een schatting van je calorieverbruik bij, houd je de intensiteit van je work-out in de gaten en krijg je inzichten om fit te blijven.

De drie-assige versnellingsmeter registreert elke training en alle dagelijkse activiteiten. Met opties als stappen, afstand en calorieën bijhouden, trainingsmodus, slaap meten, herinneringen om te bewegen en slimme coaching helpt WiMATE Smart Coach je gewenste resultaten te behalen.

De resultaten van je activiteiten worden inzichtelijk gepresenteerd op je smartphone door de WiMATE Smartband te synchroniseren met de Wiko App. Deze is beschikbaar op Google Play en in de App Store, en compatible met Google Fit en Apple HealthKit. De Wiko App volgt jouw dagelijkse activiteiten, monitort slaapdoelen, meet beweging en geeft snel toegang tot informatie en notificaties.

De WiMATE Smartband is vanaf nu verkrijgbaar voor 99,99 euro. De WiMATE is verkrijgbaar in vier kleuren: purple, khaki, cream en black. Wiko timmert in Nederland flink aan de weg. Vorige week introduceerde het Franse merk de Wiko Ufeel Prime in Nederland. Ook is Wiko één van de deelnemers aan de Telecom Awards 2016.

portablegear.nl