Interessant:

Ook Mio met Strava Live Segments

nieuws 4 mei 2016 om 12:39

Mio voegt Strava Live Segments toe aan de Mio Cyclo-serie. Fietsers met een Premium-abonnement kunnen vanaf nu direct op hun Cyclo 310, 315, 500 en 505 de competitie aan met andere fietsers.

Een Segment is een (korte) route op Strava waar je virtueel tegen anderen kan strijden. Als je de snelste tijd neerzet ben je de King of the Mountain (KOM) of Queen of the Mountain (QOM). Of de route nou vlak is of niet, dat maakt voor de titulatuur niet uit. Dankzij de V4.4 software-update met ondersteuning van Strava Live Segments zijn segmentprestaties nu direct op de Mio Cyclo fietsnavigatie te rijden.

Mio Cyclo 505
Mio Cyclo 505

Strava is een van de populairste apps voor sporters, dat bestaat uit een wereldcommunity van miljoenen hardlopers, wielrenners en triatleten. De Strava-website en mobiele apps brengen allerlei sporters samen en inspireren hen om tot het uiterste te gaan, als individu en als community.

Het vinden en rijden van de Strava Live Segments is erg eenvoudig: je koppelt het MioShare account met Strava en selecteert één of meerdere segmenten op de Strava website. Via Mioshare worden de segmenten vervolgens naar het toestel geëxporteerd. De Cyclo zal een signaal geven als je bij een Segment in de buurt komt. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit het menu te zoeken op Live Segments. En wanneer je het Segment gereden hebt, deel je het resultaat via Mioshare direct op Strava.

De gratis V4.4-update voegt daarnaast voor Benelux-gebruikers een interessante optie toe: de Knooppuntenfunctie, waarmee de bekende Knooppunten kunnen worden gebruikt bij het creëren van een route. De update voegt bovendien nieuwe dashboardschermen en veerboten als onderdeel van routes toe en maakt het mogelijk om auto-opname uit te schakelen.

Al deze nieuwe functionaliteiten zijn beschikbaar op de Cyclo 310, 500, 315 en 505. De Cyclo 315- en 505-modellen krijgen daarnaast ook nog een update van de crankset en cassette values voor de Shimano XTR M9050 Di2. Er staat ook een software update gepland voor de Cyclo 200 en een kaartupdate voor alle toestellen voor later in 2016 , maar hier is nog geen datum voor bekend. Concurrent Garmin had op de Garmin Edge 510, Edge 520, Edge 810 en Edge 1000 de Live Segments functionaliteit al eerder toegevoegd.

Strava biedt voor Mio-gebruikers een gratis proefperiode van 60 dagen voor Strava Premium. Hiervoor hoef je enkel op de link in MioShare te klikken, onder het kopje “nieuws”.

portablegear.nl