Interessant:

LG Stylus 2 eerste telefoon met DAB+ radio

nieuws 4 mei 2016 om 12:56

Vrijdag 6 mei start LG met de verkoop van de eerste telefoon met DAB+ radio-ondersteuning in Nederland. DAB+ is de opvolger van FM en biedt gratis radio in CD-kwaliteit in meer dan 40 landen.

De LG Stylus 2, in februari aangekondigd, is een 5,7-inch phablet met een geborsteld metalen look op de achterkant en een metallic frame aan alle randen. De LG Stylus 2 heeft verder een 13 megapixel camera, 2 GB RAM, 16 GB opslaggeheugen en een krachtige 3.000mAh verwisselbare accu. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow en ondersteunt 4G/LTE.

“Met streaming muziekdiensten, een ruim aanbod headphones en data-abonnementen, is de smartphone voor veel mensen de ultieme draagbare geluidsspeler geworden. Jarenlang is er in dat aanbod weinig veranderd, met deze DAB+ smartphone bieden we nu als allereerste ter wereld ook digitale radio,” zegt Bas Dekker, Commercieel Directeur van LG Benelux.

LG Stylus 2 - DAB+ telefoon
LG Stylus 2 - DAB+ telefoon

“Vanaf nu kan je op een smartphone in digitale DAB+ audiokwaliteit luisteren naar je favoriete radiozenders. Omdat DAB+ via de ether gaat, en niet via 3G of 4G internet, luister je in de trein of onderweg zonder verbruik van je databundel naar digitale radio. Alle landelijke en regionale, publieke en commerciële omroepen verzorgen een uitgebreid aanbod via DAB+” aldus Menno Koningsberger, namens Digital Radio NL.

De LG Stylus 2 met DAB+ zal vanaf vrijdag 6 mei beschikbaar zijn in Nederland. Het toestel is verkrijgbaar in onder andere de T-Mobile shops en online via t-mobile.nl voor een adviesprijs van 299 euro.

portablegear.nl