Interessant:

iPhone SE en iPad Pro mini komen 21 maart

nieuws 14 maart 2016 om 10:51

Apple heeft de pers officieel uitgenodigd voor een bijeenkomst op de Apple-campus in Cupertino, aankomende 21 maart. Volgens de geruchten is het zo goed als zeker dat Apple die dag officieel de iPhone SE, de iPad Pro mini en iOS 9.3 zal introduceren.

De iPhone SE, waarover al lange tijd geruchten gaan, is waarschijnlijk een speciale uitvoering van de iPhone 5S. Het toestel heeft hetzelfde schermformaat als de 5S (4-inch), maar het design lijkt meer op dat van de iPhone 6/6S met gebogen randen en kleuropties in Silver, Space Gray, Gold of Rose Gold. De camera's zijn waarschijnlijk hetzelfde als van de iPhone 6, met een 8-megapixel camera hoofcamera en een 1,2-megapixel frontcamera. Daarnaast is vermoedelijk Live Photos, bekend van de iPhone 6S, toegevoegd. Met deze functie kan je foto's veranderen in bewegende beelden.

Apple-uitnodiging voor 21 maart 2016
Apple-uitnodiging voor 21 maart 2016

De nieuwe 9,7-inch iPad Pro mini zal vermoedelijk dezelfde specificaties hebben als de originele 12,9-inch iPad Pro. De Pro mini zal ook compatibel zijn met de optionele Apple Pencil. Tot slot wordt iOS 9.3 verwacht, dat onder meer expliciet zou aangeven of een werkgever het toestel monitort.

VentureBeat