Interessant:

iPhone (met iOS 9.3) toont of werkgever meekijkt

nieuws 7 maart 2016 om 10:10

Apple gaat in iOS 9.3 (momenteel in beta-versie 5) tonen of een werkgever met de werknemer meekijkt. Als de iPhone wordt gemonitord door een bedrijf, wordt dat weergegeven in de About Page in de Settings en op het lockscreen.

Bij grote bedrijven komt het voor dat iPhones door de organisatie worden getrackt, maar momenteel wordt dat niet duidelijk aangegeven. In iOS 9.3 moet dit meteen duidelijk worden weergegeven op de About Page in de Settings en op het lockscreen. In de About Page wordt dan gemeld dat de iPhone onder toezicht staat en je er dus rekening mee moet houden dat iemand je gegevens monitort. De tekst in het scherm luidt: This iPhone is supervised. [Company Name] can monitor your Internet traffic and locate this device.

iOS 9
iOS 9

De verwachting is dat iOS 9.3 later deze maand officieel wordt aangekondigd, tegelijkertijd met de nieuwe iPhone 5SE en iPad Pro mini. Eind maart zou iOS 9.3 dan officieel worden uitgerold. In de Verenigde Staten is Apple door een Amerikaanse rechter verplicht om de FBI de iPhone van een terrorist te helpen kraken, wat het bedrijf vooralsnog weigert.

Naschrift: de iPhone SE en iPad Pro 9.7 zijn 21 maart 2016 officieel geintroduceerd.

9to5mac