Interessant:

Gerucht: Apple komt 15 maart met iPhone SE

nieuws 29 februari 2016 om 15:04

Volgens de laatste geruchten introduceert Apple aankomende 15 maart naast de iPad Pro mini ook de iPhone SE, een nieuw 4-inch iPhone-model waarbij SE staat voor 'Special Edition'.

De verwachting is dat Apple aankomende 15 maart de iPad Pro mini presenteert, een 9,7-inch uitvoering van de originele 12,9-inch iPad Pro. De compactere businesstablet zou dezelfde specificaties hebben en ook compatibel zijn met de optionele Apple Pencil.

Naast de iPad Pro mini wordt de iPhone SE verwacht. Dit toestel dook in het geruchtencircuit eerder op onder de namen iPhone 6c, iPhone 5e en iPhone 5se. Naar verluidt zou Apple nu echter helemaal de '5' uit de naam schrappen en de nieuwe smartphone als iPhone SE op de markt brengen, waarbij 'SE' staat voor 'Special Edition'.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

De iPhone SE is waarschijnlijk een speciale uitvoering van de iPhone 5S. Het toestel heeft hetzelfde schermformaat als de 5S (4-inch), maar het design lijkt meer op dat van de iPhone 6/6S met gebogen randen en kleuropties in Silver, Space Gray, Gold of Rose Gold. De camera's zijn waarschijnlijk hetzelfde als van de iPhone 6, met een 8-megapixel camera hoofcamera en een 1,2-megapixel frontcamera. Daarnaast is vermoedelijk Live Photos, bekend van de iPhone 6S, toegevoegd. Met deze functie kan je foto's veranderen in bewegende beelden.

Naschrift: de iPhone SE en iPad Pro 9.7 zijn 21 maart 2016 officieel geintroduceerd.

Daily Mail