Interessant:

Compacte 9,7-inch iPad Pro aangekondigd

nieuws 22 maart 2016 om 13:19

Apple heeft een kleinere versie van de iPad Pro aangekondigd. De kleinere iPad Pro heeft een 9,7-inch scherm, weegt nog geen halve kilo en is voorzien van een nieuw Retina-display met verbeterde helderheid.

Zoals verwacht heeft Apple een compacte iPad Pro aangekondigd. Net als de 12,9-inch iPad Pro komt de 9,7-inch variant met een Retina scherm. Dit scherm is wel aangepast ten opzichte van de 12,9-inch variant en ondersteunt nu TrueTone technologie, een functie die de helderheid van het scherm aanpast op basis van de lichtomstandigheden waarin je zit te werken. Ook de camera op de 9,7-inch iPad Pro is verbeterd. De 9,7-inch iPad Pro is nu uitgerust met eenTrueTone flitser en 4K opname mogelijkheid. Het speciale toetsenbord en de Apple Pencil zijn eveneens beschikbaar.

9,7-inch iPad Pro met toetsenbord
9,7-inch iPad Pro met toetsenbord

"De iPad Pro staat voor een nieuwe generatie iPads. Een generatie onmisbare en indrukwekkende iPads waarmee mensen nog productiever en creatiever kunnen zijn. Hij is ongelooflijk snel en gemakkelijk mee te nemen, en je bedient hem op natuurlijke wijze met je vingers, Apple Pencil en het Smart Keyboard. En nu is hij verkrijgbaar in twee formaten", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple.

Hij vervolgt: "De 9,7-inch iPad Pro beschikt over een nieuw Retina-display met True Tone-technologie, vier luidsprekers, een razendsnelle A9X-chip, een 12-megapixel iSight-camera, een 5-megapixel FaceTime HD-camera en snellere draadloze voorzieningen. Bovendien biedt iPad Pro ondersteuning voor Apple Pencil en Smart Keyboard. iPad Pro is niet alleen de ideale upgrade voor huidige iPad-gebruikers, maar ook perfect voor mensen die hun pc willen vervangen."

De 12,9- en 9,7-inch iPad Pro
De 12,9- en 9,7-inch iPad Pro

De 9,7-inch iPad Pro is vanaf begin april verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en het nieuwe roségoud. Het 32-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 689 en het 32-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 839. Beide formaten iPad Pro zijn vanaf heden ook verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256 GB. Naast de 9,7-inch iPad Pro introduceerde Apple ook de iPhone SE.

portablegear.nl