Interessant:

Panasonic Lumix DMC-GF8 ziet levenslicht

nieuws 16 februari 2016 om 15:49

Pansonic heeft in Japan de Lumix DMC-GF8 gepresenteerd. Deze Micro Four Thirds-systeemcamera is een vernieuwde uitvoering van de DMC-GF7 met uitgebreidere selfie-functionaliteiten.

Net als de Panasonic DMC-GF7 (in Nederland te koop voor een adviesprijs van 499,95 euro) beschikt de DMC-GF8 over een 16-megapixel Micro Four Thirds-sensor, WiFi-support, een Full HD-videorecorder en een 180 graden verstelbaar touchscreen. Dit vernieuwde model is echter helemaal gericht op selfies met functies als 'Soft Skin' (voor een perfecte huid op de foto) en 'Beauty Retouch' (om je huid strakker en je tanden witter te maken op de foto). De DMC-GF8 biedt 100GB geheugen op Google Drive en is dankzij de iA (Intelligent Auto)- en Scene Guide-functies ook eenvoudig voor beginnende gebruikers van compacte systeemcamera's.

Panasonic Lumix DMC-GF8
Panasonic Lumix DMC-GF8

Verder kan je dankzij NFC- en WiFi-ondersteuning de camera eenvoudig aansluiten op een smartphone of tablet (die je vervolgens als afstandsbediening kan gebruiken voor bijvoorbeeld de sluiter) en beelden snel kan delen via sociale media. De Panasonic DMC-GF8 verschijnt in eerste instantie exclusief in Japan. Er lijken nog geen plannen te zijn voor een release in Europa.

DP Review


Gerelateerde producten