Interessant:

LG Stylus 2 phablet aangekondigd

nieuws 17 februari 2016 om 10:17

LG presenteert volgende week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona de LG Stylus 2, een phablet met een 5,7-inch HD-display, Android 6.0 Marshmallow en een meegeleverde styluspen.

De 5,7-inch smartphone beschikt over veel van de premium features die ook in de vlaggenschip-modellen van LG te vinden zijn, maar wordt geïntroduceerd als model voor het middensegment. De LG Stylus 2 heeft  een meegeleverde stylus-pen met nanocoating. Deze coating biedt nog meer precisie vergeleken met de voorgaande G4 Stylus met rubberen tip. De pen is uitgerust met uiteenlopende functies die speciaal ontwikkeld zijn voor de LG Stylus 2. Zo is Pen Pop een nieuw pop-up menu dat activeert wanneer de stylus uitgenomen wordt en zo shortcuts naar de Pop Memo en Pop Scanner applicaties toont. Een andere innovatie is de Pen Keeper, die voorkomt dat de stylus wordt vergeten: als de telefoon in beweging is terwijl de stylushouder leeg is, word je door een pop-up bericht gewaarschuwd.

LG Stylus 2
LG Stylus 2

De LG Stylus is 7,4 millimeter dun en weegt 145 gram, wat het toestel smaller en lichter maakt dan de voorgaande G4 Stylus. De telefoon is voorzien van een helder display, een geborsteld metalen look op de achterkant en een metallic frame aan alle randen. De LG Stylus 2 heeft verder een krachtige 3.000mAh verwisselbare accu en draait op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel ondersteunt 4G/LTE.

"De LG Stylus 2 biedt zowel het grote scherm én de premium notitie-functies van een high-end telefoon, maar dan voor de prijs van een middenklasse toestel," zegt Juno Cho, president en CEO van LG Mobile. "Dit model laat zien dat we betrokken zijn bij het middensegment, waar nog veel kansen voor groei en creativiteit liggen."

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de LG Stylus 2 in Nederland moet nog volgen. LG toont volgende week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona ook de nieuwe LG X screen, LG X cam en LG G5.

LG Newsroom