Interessant:

Kobo maakt meest verkochte e-book van 2015 bekend

nieuws 18 december 2015 om 15:50

Uit het Kobo trend rapport 2015 blijkt dat Nederlanders in augustus de meeste e-books uitlazen, namelijk ruim 51.000. Daarnaast is 'Het meisje in de trein' van Paula Hawkins het meest verkochte e-book door Kobo in Nederland.

In augustus 2015 werden 35 keer zoveel e-books gelezen als in de maand januari, waarin het minst wordt gelezen. Wat opvalt, is dat de titels van de meest uitgelezen e-books niet gelijk zijn aan de meest verkochte e-books. Het meest verkochte e-book is Het meisje in de trein van Paula Hawkins, het meest uitgelezen e-books in Nederland is De verbouwing van Saskia Noort.

Kobo Touch 2.0
Kobo Touch 2.0

Verder zijn boekenseries de trend van 2015. De Verleiding-serie van Maya Banks is het meest populair, Vijftig Tinten Grijs van E.L. James staat op nummer twee en Verboden Vrucht van Abbi Glines op drie. Het meest verkochte non-fictie e-book is Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendij en de best gelezen biografie is Magdalena van Maarten 't Hart.

Tot slot vermeldt Kobo dat mysterie en romantiek in de online boekwinkel van Kobo en bij haar partners de meest populaire genres van 2015 zijn en dat Nederlanders op zondagen het meeste lezen. De cijfers gelden alleen voor Kobo en hangen uiteraard nauw samen met de penetratie van Kobo op de Nederlandse markt. Kobo introduceerde dit jaar twee nieuwe e-readers: de Kobo Glo HD en de Kobo Touch 2.0.

portablegear.nl