Interessant:

Top 5 goedkope gadgets voor kerst 2015

achtergrond 19 december 2015 om 12:24

Met kerst wil je ongetwijfeld je familie verrassen met de nieuwste gadgets. PortableGear zet vijf budgetvriendelijke gadgets voor je op een rij waarmee je familie blij kan maken zonder zelf helemaal meteen platzak te zijn.

1. Microsoft Lumia 435

Met een adviesprijs van slechts 79 euro is de Microsoft Lumia 435†een van de smartphones met de beste prijs/kwaliteitverhouding die je in huis kan halen. Deze budget-smartphone biedt†een 4-inch touchscreen en het Windows Phone 8.1-besturingssysteem, dat gratis toegang biedt tot voorgeinstalleerde Microsoft-services als†Skype, Office en OneDrive.†De 0,3-megapixel camera maakt videogesprekken via Skype mogelijk en je kan snel een regulier telefoongesprek omzetten naar een Skype-videogesprek.†Aan de achterzijde van de Lumia 435 vind je een 2-megapixel camera. Tot slot ondersteunt het toestel 3G en is navigatie†mogelijk dankzij ondersteuning van aGPS en de navigatie-apps HERE DRIVE+, HERE Maps en Bing Maps.

Microsoft Lumia 435
Microsoft Lumia 435

2. SanDisk Clip Jam

De SanDisk Clip Jam, met een adviesprijs van 49,99 euro, is een prima no-nonsense muziekspeler voor de muziekliefhebber met een beperkt budget.†Middels het 1-inch OLED-display en de grote navigatietoetsen kan je eenvoudig muziek beluisteren. Via drag & drop en de microUSB 2.0-aansluiting is het mogelijk om snel bestanden vanaf je computer op de Clip Jam te plaatsen. Het 8GB geheugen biedt genoeg ruimte voor ongeveer 2.000 liedjes en is uitbreidbaar via microSD. Als je even genoeg hebt van je eigen muziek, is het mogelijk om naar FM-radio te luisteren.†SanDisk belooft daarnaast een batterijduur tot 18 uur. Tot slot is de SanDisk Clip Jam voorzien van een handige clip, waarmee je hem aan je kleding of tas kan bevestigen.

SanDisk Clip Jam
SanDisk Clip Jam

3. Samsung Galaxy Tab 3 Lite

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite is een budgetvriendelijke Android-tablet met een aanvankelijke adviesprijs van 159 euro - inmiddels is dit model echter al voor een prijs rond de 100 beschikbaar. De Tab 3 Lite is een compactere, slankere, eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de originele†Galaxy Tab 3 7.0. Dit Lite-model heeft een smallere schermrand (bezel), waardoor de tablet prettiger in gebruik met†ťťn hand is. De menubalk is geplaatst op de onderrand van het toestel, in plaats van op het scherm.†De tablet is daarnaast voorzien van een 1,2GHz dual-core processor, het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem, Samsungs TouchWiz-interface en een 2-megapixel camera aan de achterzijde.†De Tab 3 Lite heeft een 3.600 mAh batterij en Samsung belooft dat je hiermee tot 8 uur achtereen video kan kijken, zonder tussentijds te hoeven opladen. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit af te spelen.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite
Samsung Galaxy Tab 3 Lite

4. Canon IXUS 170

Als je toch nog graag met een camera foto's maakt in plaats van met je telefoon, en je niet meteen de allergeavanceerdste cameratechnologie in huis hoeft te hebben, is de Canon IXUS 170 een goede keuze. Deze compactcamera, met een adviesprijs van 119 euro, biedt een 20-megapixel sensor met een†een 25mm ultragroothoeklens.†Verre onderwerpen haal je dichterbij met de 12x optische zoom of zelfs nog dichterbij met 24x ZoomPlus, zonder kwaliteitsverlies. De†Optical Image Stabilizer van de camera corrigeert automatisch bewogen opnamen en garandeert scherpe en gedetailleerde foto's en video's. Met†Smart Auto worden automatisch de passende instellingen voor je worden gekozen, wat het onderwerp ook is. Via de speciale toets kan je meteen HD-video's opnemen.†De gezichtsherkennigstechnologie†detecteert meerdere gezichten in een enkel kader, waarbij ze allemaal scherp blijven en optimaal worden belicht. De IXUS 170 komt in het grijs/zilver, blauw of zwart.

Canon IXUS 170
Canon IXUS 170

5. TomTom Runner 2/Spark

De†TomTom Runner 2/TomTom Spark†is een sporthorloge die komt in vier verschillende varianten. Je hebt de keuze uit de Runner 2 GPS (149 euro), de Runner 2 Music GPS (199 euro), de Runner 2 Cardio GPS (199 euro) en de Runner 2 Cardio + Music GPS (249 euro). De Music-uitvoeringen van de Runner 2 bieden 3GB aan opslagruimte (genoeg voor 500 muzieknummers) en een geÔntegreerde muziekspeler, zodat je altijd je muziek bij de hand hebt. Muziek is draadloos te streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. De Cardio-modellen bieden als extra een geintegreerde hartslagmeter, zodat je geen aparte hartslagmeter om je borst meer hoeft te dragen. Op alle Runner 2-modellen kan je rekenen op GPS-support. Hierdoor heb je altijd real-time informatie beschikbaar over de tijd, afstand, snelheid, tempo en verbrande calorieŽn. Het aantal stappen, de tijd dat je actief bent, de afstand, verbrande calorieŽn en slaaptijd worden allemaal bijgehouden door de 24/7 activity tracker. De Runner 2 is waterbestendig tot 50 meter en compatibel met Android en iOS.

TomTom Runner 2/Spark
TomTom Runner 2/Spark

portablegear.nl