Interessant:

Motorola Nexus 6 wordt uitgefaseerd

nieuws 15 december 2015 om 14:13

Google gaat de Motorola Nexus 6, geintroduceerd in 2014, uitfaseren. Het toestel is inmiddels niet meer verkrijgbaar in de Google Play Store. In plaats daarvan legt Google nu de focus op de nieuwe Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X.

De Motorola Nexus 6 was in 2014 de eerste smartphone met Android 5.0 Lollipop. Het toestel heeft een groot 6-inch scherm met een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels (quad-HD) en is voorzien van twee speakers aan de voorzijde. Daarnaast beschikt de Nexus 6 over een quad-core Snapdragon 805-processor met 3GB, een 13-megapixel camera (met optische stabilisatie, dubbele LED-flitser en 4K-videorecorder) en een 3.220 mAh batterij (voor een batterijduur van een dag).

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Afgelopen september presenteerde Google de nieuwe Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X, de eerste smartphones met Android 6.0 Marshmallow. Deze modellen zullen de plaats in gaan nemen van de originele Nexus 6. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat besparingen geeft op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen.

India Today Tech