Interessant:

Cowon Plenue D (HD-mediaspeler) ziet levenslicht

nieuws 14 december 2015 om 11:55

Het Koraanse Cowon heeft de Plenue D gepresenteerd, een Hi-Fi mediaspeler met een touchscreen en geavanceerde audiotechnologieen voor een hoogwaardige geluidskwaliteit.

De Cowon Plenue D is qua oppervlakte ongeveer zo groot als een creditcard (77,2 x 53,1 millimeter) en daarnaast slechts 14,9 millimeter dik. Het 32GB geheugen is uitbreidbaar via microSD en geavanceerde audiotechnologieen als JetEffect 5 en BBE+ zorgen voor een hoogwaardige audiokwaliteit. Het toestel heeft een 2,8-inch capacitief touchscreen (met een resolutie van 240 x 320 pixels) in combinatie met fysieke muziektoetsen.

Cowon Plenue D
Cowon Plenue D

Het is mogelijk om op de Plenue D bestanden in 24bit/192kHz hoge resolutie audiokwaliteit af te spelen. Cowon belooft dat je met een opgeladen batterij tot 100 uur achtereen muziek kan luisteren. De Plenue D komt in het goud-zwart of zilver-zwart en verschijnt eind dit jaar in onder meer Frankrijk voor een prijs rond de 300 euro. Het is nog niet bekend of het toestel ook op de Nederlandse markt beschikbaar komt. Eerder verschenen in de Plenue-serie de Cowon Plenue M en Cowon Plenue 1.

Cowon